U 2014.-u na putovanju europskim prijestolnicama s Kompasom!

Ukoliko razmišljate kako provesti Novu godinu, posjet Barceloni pravi je pogodak. Očaravajuća mediteranska atmosfera i jedinstvena arhitektura učinili su katalonsku prijestolnicu nezaobilaznom na turističkoj mapi svijeta!

! Iskoristite ponudu Kompasa Zagreb i otputujte u Barcelonu direktnim charter letom iz Zagreba, na 5 dana i 4 noći u terminu 28.12.-1.1.2014. za već od 2.890 kn (+ 790 kn zrakoplovne pristojbe). Uživajte u paellama, tapasima, sangriji, a sve to začinjeno latino ritmom i flamenco plesom. Posjetite F.C. Barcelona, stadion Nou Camp – sveto mjesto Katalonaca te najbolji nogometni muzej na svijetu! Za obitelji s djecom, preporučamo posjet poznatim atrakcijama poput: Zoološkog vrta Barcelona, Tibidamo zabavnog parka, te Aquariuma. Onima kojima je kupovina strast, preporučamo velike shopping centre poput Mare Magnum, Barcelona Glories Ili Diagonal Mar, glavne shopping ulice zrakasto se šire od Placa de Catalunya na kojoj se nalazi robna kuća El Corte iNgles do najekskluzivnijih modnih marki koje se nalaze u aveniji Passeig de Gracia.

Kombinirajte užarenu atmosferu Barcelone sa španjolskom prijestolnicom Madridom te otputujte direktnim charter letom iz Zagreba u Barcelonu i Madrid, na 5 dana i 4 noći u terminu 28.12.-1.1.2014. za već od 4.095 kn (+790 kn zrakoplovne pristojbe). U Madridu ćete, na svakom koraku, primijetiti mješavinu povijesti i suvremenosti te nezaobilazno izmjenjivanje monumentalnih i impresivnih trgova i palača sa brojnim poslovnim zgradama. Ono što nikako ne smijete propustiti u Madridu su dva muzeja: čuveni PRADO koji sadrži jednu od najelitnijih postavki umjetničkih dijela na svijetu, s djelima španjolskih slikara: Goya, El Greco, Velazquez, Murillo…, a Centro de Arte Reina Sofia posvećen je španjolskoj umjetnosti 20. stoljeća. U parku El Retiro možete predahnuti u nekom od lijepo uređenih kafića, na glavnoj tržnici El Rastro će vas oduševiti šarenilo ljudi, voća, povrća, suvenira… Oslikani stropovi nekadašnje kraljevske rezidencije Palacio Real odišu raskošom i bogatstvom, a religijske motive možete pronaći u Real Ermita de San Antonio de la Florida, madridskoj „Sikstinskoj kapeli“, gdje je sahranjen Goya. Ako želite doživjeti noćni ritam Madrida, zaputite se u neki od klubova u ulici Gran Via.

Počastite se nezaboravnim dočekom Nove godine i krenite Kompasovim direktnim charter letom iz Zagreba, 28.12. na 5-dnevno putovanje Portugalom za već od 4.795 kn (+790 kn zrakoplovnih pristojbi). Portugal će Vas oduševiti bogatom poviješću i zanimljivim znamenitostima, bogatom gastronomijom, ugodnom klimom i najvažnije od svega portugalskom gostoljubivošću. Ukoliko ste više zainteresirani provesti novogodišnje blagdane u centru svih događanja, preporučamo 5-dnevno putovanje 28.12. u Lisabon, najzapadniju prijestolnici na europskom kopnu, za već od 3.495 kn (+790 kn zrakoplovne pristojbe). Grad na brežuljcima, rijeka Tejo i Atlanski ocean, obilježen vidikovcima s kojih se grad uvijek čini drugačijim, bezbrojni muzeji, galerije, restorani i kafići, slavna povijesna otkrića- sve to začinjeno fado glazbom čini prijestolnicu Portugala poželjnom vikend destinacijom. Saudade na portugalskom znači: melankoličan, ali zbog čežnje i trajnog traganja za životom. Lisabon, na uspješan i sebi svojstven način, ujedinjuje mondenost prošlih vremena s futurističkom arhitekturom.

Ukoliko ste željni srednjevjekovnog juga Španjolske, čipkane arapske arhitekture, strastvenog flamenca, toplih boja i ritualne borbe s bikovima, pozivamo Vam da krenete s nama direktnim charter zrakoplovom iz Zagreba 28.12. na 5-dnevno putovanje u Lisabon i Andaluziju. Posjetite Sevillu – “prijestolnicu” Andaluzije u kojoj se isprepliću rimska, maurska, andaluzijska i barokna zdanja te čarobnu Alhambru u Granadi, najznačajniju i najbolje očuvanu arapsku palaču pod UNESCO zaštitom.

Ono što bi svakako preporučili je putovanje na Siciliju, otok sunca, vina, maslina i naranči, u srcu Sredozemlja, direktnim charter letom iz Zagreba 29.12.-201.2014. za već od 4.295 kn (+790 kn zrakoplovne pristojbe). Uživajte u zadivljujućim krajolicima, fascinantnom vulkanu Etna, arheološkim nalazištima prepunim drevnih hramova i prekrasnih umjetnina, rimskim mozaicima, baroknim crkvama i baštini Normana, slikovitim selima, temperamentnim Sicilijancima punim životnog žara…
Goethe je jednom rekao: „Posjetiti Italiju a ne vidjeti Siciliju jest kao da uopće niste vidjeli Italiju jer Sicilija je ključ svega“!

Ako ste više ljubitelj Istoka i egzotike, ne smijete propustiti doček Nove godine sa Kompasom u Istanbulu, direktnim letom iz Splita, od 28.12. do 1.1.2014., za već od 2.295 kn (+790 kn zrakoplovne pristojbe). To je grad smješten na 2 kontinenta – Europa i Aziija, savršen spoj Istoka i Zapada, prošlosti i sadašnjosti, kombinacije istočne kulture i zapadnog načina življenja. U istanbulskim se noćima obasjanim mjesečinom, izmeđFliu tvorničkih dimnjaka i prekrasnih palača iz bogate prošlosti, na čelu s crkvom Hagia Sophia, velikim džamijama Suleymaniye, Plava Džamija te sa sultanskim palačama Topkapi Saray i Dolmabahce Saray bude neke od priča iz Tisuću i jedne noći… Ukoliko želite osjetiti čar prave velegradske vreve uz zaglušujuću buku uličnih prodavača i brodskih sirena iz gradske luke, tada svakako posjetite Istanbul i pođite na kratak izlet brodom po Bosporu.

Kad se svemu tome doda mogućnost „peglanja“ kartica na 12 mjesečnih obroka i k tome još beskamatno, bilo bi grijeh ovih blagdana ostati kod kuće…
A za sve dodatne informacije obratite nam se na rezervacije@kompas.hr ili besplatni telefon 0800 4320.

Povratak na Net.hr