Stipendije od čak 11.400 eura za studij Informacijske tehnologije

Međunarodno priznata AMERIČKA DIPLOMA uglednog sveučilišta Rochester Institute of Technology (New York)

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je natječaj za dodjelu 2 stipendije u iznosima od 11.400 eura za upis na stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb). Stipendije se odobravaju za sve četiri akademske godine, a pokrivaju 50% troškova školarine. Prijave na natječaj zaprimaju se najkasnije do 20. lipnja 2013. Za prijavu je potrebno popuniti obrazac koji se nalazi na sljedećoj poveznici – OBRAZAC ZA PRIJAVU.

Ispiti i intervjui održavat će se u petak 21. lipnja u Zagrebu i Dubrovniku. Dva kandidata koji ostvare najbolje rezultate na ispitu iz matematike i engleskog jezika te intervjuu ostvarit će pravo na stipendije u iznosima od 11.400 eura.

Prošlogodišnji dobitnici stipendija

JOSIP FRANJKOVIĆ (19) – Njegovo ime nalazi se na popisima Google Hall of Fame i Facebook White Hat

JOSIP FRANJKOVIĆ (19) iz Selišta Drežničkog, na prošlogodišnjem natječaju ostvario je pravo na stipendiju u iznosu od 11.200 eura za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, na smjer Informacijske tehnologije. Hrvatskoj javnosti Josip je poznat po tome što je u nekoliko navrata otkrio greške u sigurnosnim sustavima Googlea i Facebooka. Njegovo ime, uz nekolicinu drugih, nalazi se na popisima Google Hall of Fame i Facebook White Hat. “Međunarodno priznata američka diploma, puno praktičnog rada, obvezna stručna praksa, kvalitetna i suvremena predavanja na engleskom jeziku,“ ovim riječima Josip je opisao svoje iskustvo studiranja na RIT/ACMT-u,dodajući: “Od studenata se zahtijeva svakodnevni rad. Nemoguće je proći kampanjskim principom učenja.”

PETAR GREGOVIĆ (19) – Po završetku studija dobit ću dvije diplome, hrvatsku i američku

PETAR GREGOVIĆ (19) iz Zagreba, student je prve godine Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju na smjeru Informacijske tehnologije i prošlogodišnji dobitnik stipendije. Bavi se kompjutorima, programiranjem, testiranjem sigurnosti web aplikacija i web stranica te programiranjem mobilnih aplikacija. U slobodno vrijeme u bendu Outcry svira gitaru. S kolegama s fakulteta osnovao je tvrtku Design & Code Studio. O svom iskustvu studiranja na RIT/ACMT-u rekao je: “Po završetku studija ostvarit ću pravo na dvije diplome, hrvatsku i američku, koja će mi otvoriti svjetsko tržište rada. Nastavni program studija izvrsno je organiziran. Brzo se uči, i to mi se sviđa, kao i činjenica da je osmišljen po uzoru na američki sustav, zahvaljujući kojem stječemo puno prakse.”

O STUDIJU INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE

Četverogodišnji stručni studij Informacijske tehnologije, koji se izvodi na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-u), u Dubrovniku i u Zagrebu, studente osposobljava za perspektivna zanimanja iz područja kao što su: sistem administrator, web dizajner, dizajner baza podataka, programer širokog raspona primjene. Nastavni program studija multidisciplinaran je, obuhvaća informatičke i poslovne discipline. Tijekom studija stječu se znanja i razvijaju vještine iz dva ključna područja računarstva, razvoj programskih rješenja i administracija računalnih sustava koji su podrška poslovnim procesima tvrtke.

Nastava se izvodi na engleskom jeziku. Nastavni program i standardi studija u potpunosti su usklađeni s Information Technology programom uglednog američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, po suvremenim američkim programima, a mnogi predavači američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u. Kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije. Po uspješnom završetku studija studentima se dodjeljuju dvije diplome, američka diploma od Rochester Institute of Technology i hrvatska od Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju.
Više informacija o IT studiju možete pronaći na sljedećoj poveznici- INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE

Za više informacija o natječaju za stipendije obratite se Odjelu za upise na e-mail: admissions@acmt.hr – tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite poveznicu – STIPENDIJA

Povratak na Net.hr