Proslavite Svjetski dan ketchupa uz Zvijezda ketchup!

Image

Crveni umak od rajčice, svim generacijama poznatiji kao ketchup, ima svoj dan! Obilježava se 5.

5.6.2020.
9:22
VOYO logo

Ni mi ne izostajemo. U Hrvatskoj se godišnje proda više od 8.000.000 komada Zvijezda ketchupa. Pritom samo najbolje rajčice imaju priliku postati Zvijezda ketchup koji dolazi u dvije varijante - blagoj i ljutoj. Premda ovaj umak spašava svaki zalogaj, najviše ga ipak volimo kombinirati uz krumpir.

U svijetu se, naime, godišnje proizvede više od 320 milijuna tona krumpira i na četvrtom je mjestu na svijetu kao prehrambena kultura, nakon pšenice, kukuruza i riže, a u većini slučajeva kombinira se upravo s umakom koji povijest vuče iz Vijetnama iz kojeg je prevezen u Kinu gdje su ga kasnije otkrili britanski istraživači i otkrili Europi u kojoj počinje rasti njegova popularnost kad nastaje prvi poznati recept napisan 1732. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvati godišnje pojedu oko 37 kilograma krumpira, a prženje je jedan od omiljenih načina njegove pripreme. Kako ispržiti savršeno hrskave krumpiriće? To je već umjetnost koja zahtjeva poznavanje kulinarskih trikova. Njih nam otkriva bloger Darko Kontin.

Recept za savršeni krumpir

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

· 1 kg ličkog krumpira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

· 1 L Zvijezda suncokretovo ulje

· Sol, papar, crvena paprika - začini po želji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

· Zvijezda Ketchup

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Izbor krumpira

Domaći krumpir, najbolje onaj mladi, prvo treba narezati, a zatim ga namočiti u vodu i ostaviti tako oko pola sata. Mladi krumpir nije potrebno guliti - korica mu je ukusna i zdrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Temperatura ulja

Savršena temperatura za prženje krumpira je 170 stupnjeva, što možete provjeriti termometrom. Ako je temperatura preniska i krumpir se dugo prži, bit će pun ulja. Ako se prži na previsokoj temperaturi, krumpir će brzo dobiti boju, a iznutra ostati sirov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Savršena hrskavost

Nakon prženja, krumpir posložite na papirnati ubrus obavezno u jednom redu. Jedino će na taj način ostati hrskavi. Ako ih poklopite ili složite u tri ili četiri reda, umjesto hrskavih krumpirića, jest ćete meke i raspadnute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Začini

Darko savjetuje krumpire začiniti solju i paprom nakon pečenja, a on ih voli još i „doraditi“ mljevenom crvenom paprikom ili čilijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ketchup

Hrskavi krumpirići savršeno se slažu uz Zvijezda ketchup! Ako volite ljuto, isprobajte ih uz Zvijezda ljuti ketchup, a za sve vas ostale, tu je Zvijezda blagi ketchup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan vam dan ketchupa uz Zvijezdu i ketchup broj 1 na hrvatskom tržištu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo