novo!

Prilika koja se ne propušta : Zahvaljujući Yellu kuhanje kod kuće nikada nije bilo jednostavnije!

Svjetski trend meal kit-a napokon je stigao u Hrvatsku! Zbog takve inovacije, i oni prilično neiskusnih kulinarskih vještina pretvorit će se u chefove čiji će obroci biti za prste polizat! Realno, tko ne voli otići na tržnicu i okusiti razne mirise i okuse, no u ova prohladna vremena – postoji li išta bolje od toga da trgovina i tržnica ruku pod ruku dođu k vama doma i iskroje najfinije jelo?

Zahvaljujući mladom entuzijastu Saši Čubriću hrvatska gastro scena napokon je dobila ono što zaslužuje – servis dostave tzv. meal kit-a imena Yello. Radi se o dostavi doziranih namirnica za vaše željeno jelo iz snova koje ste odabrali na istoimenoj stranici. To isto Yello ne samo da će vam uštedjeti vrijeme i novac, već i živce prilikom pripreme istog jer koliko vam je puta u kuhinji nedostajao baš jedan sastojak kako bi jelo bilo potpuno? Vjerojatno nebrojeno.

Nakon što je osam godina bio voditelj jednog od najuspješnijih zagrebačkih hotela, osjetio je poriv za vlastitim poslom. Koliko je zaljubljen u hranu, toliko voli i putovanja pa je prilikom jednog posjeta Londonu isprobao ovakav način prehrane i odlučio: Ovo mora doći u Lijepu našu! Princip je vrlo jednostavan. Kupac treba proći kroz jednostavan proces naručivanja na web stranici www.yello.hr. Svaki tjedan nudi se niz ukusnih recepata za razna domaća i svjetska jela. Prilikom odabira jela, birate i želite li obrok za dvoje ili četvero te isto tako za koliko dana u tjednu. Kad se paket preuzme u željenom terminu, sve namirnice su svježe i hladne u izoliranoj kutiji koja održava svježinu čak 48 sati. Sve što vam preostaje jest dobiveno spojiti u nezaboravno i ukusno jelo.

–          Kroz projekt yello.hr želim objediniti svoj afinitet prema poduzetništvu, ljubav prema hrani i poljoprivredi. U budućnosti kad Yello dovoljno ojača, velika mi je želja osnovati OPG koji će proizvoditi svježe začinsko bilje – uvodi nas u priču Saša koji je zajedno s partnerom i mladim timom developera, dizajnera i fotografa čak godinu dana razvijao ovaj sustav do najsitnijeg detalja.

Od samog početka osnovna ideja Yella je bila suradnja s manjim hrvatskim proizvođačima i dobavljačima pa su tako njhovi partneri uglavnom OPG-ovi i manje lokalne firme. Baš zato su i jela raznolika i za svakoga!

–          U ponudi imamo i veganska i jela bez glutena. S porastom potražnje planiramo kupcima ponuditi planove prehrane što znači da će moći odabrati onaj plan prehrane koji ih zanima (mediteranski, paleo, keto, gluten free, veganski itd..). Rastemo iz dana u dan i s povećanjem broja kupaca – svakako ćemo prilagođavati i širiti ponudu do najsitnijih detalja. – dodaje Saša i objašnjava :

–          Želimo biti kompanija koja je neutralna po pitanju ugljičnog otiska i koja promovira ponovno korištenje prije recikliranja. Privatno i poslovno svi se bavimo sportom, na sastanke i posao dolazimo biciklima. To je naš lifestyle. Trudimo se koristiti staklene posudice umjesto plastičnih jer se iste mogu ponovo iskoristiti, a uz to staklo se može beskonačno reciklirati za razliku od plastike. Ideja je da uvedemo i mogućnost povrata ambalaže i izolacije kako bi ju ponovo iskoristili za što bi kupci dobivali kredit za kupnju sljedećih obroka. – zaključuje Čubrić koji Yello u budućnosti vidi kao direktnu poveznicu OPG-ova i kupaca.

Jeste li danas čuli bolju vijest od ove za budućnost hrvatske poljoprivrede, ali i samog gospodarstva? Mi sigurno nismo!

Povratak na Net.hr