Ponovno zanimljiv festival multimedije u Varaždinu

Od 24. do 31. svibnja u Varaždinu će se održati drugi festival multimedije pod nazivom Imput Mop 2.0.
Tijekom tjedan dana festivala posjetitelje očekuje mnoštvo zanimljivih sadržaja, od radionica i predavanja do izložbi i partyja.

Ovogodišnji ‘must see’ svakako je interaktivna instalacija renomiranog umjetnika i performera Ivana Marušića Klifa, dobitnika nagrade publike na nedavno završenoj izložbi T-HTnagrada@msu.hr, koja će biti postavljena u Palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin.

Uz Klifovu instalaciju, u Palači će tijekom sedam dana biti izloženi i najbolji radovi studenata multimedije Veleučilišta u Varaždinu – 3D animacije, fotografija i grafički dizajn područje illustracija.

Pored zabavno-umjetničkih sadržaja, publika će imati priliku educirati se na mnogim zanimljivim predavanjima vodećih stručnjaka u području dizajna te dati oduška svojoj kreativnosti na raznim multimedijalnim radionicama. Dan edukacije će svakako biti subota, 25. svibnja, kad će u Kinu Galerija glavnu riječ voditi poznati dizajneri i kreativci digitalnog sadržaja, Igor Manasteriotti i Mia Marić, Nenad Vukušić, Tin Kadoić, Ana Penović i Vladimir Končar.

Ako ste se ikad zapitali kako producirati glazbu, grafički dizajnirati, kako izraditi mobilnu aplikaciju ili možda osvojiti Microsoftovu stipendiju, odgovore na ta i mnoga druga pitanja možete potražiti na radionicama u Kinu Galerija i Palači Herzer.

Organizatori će, kao i prošle godine, pružiti posjetiteljima i multimedijalnu zabavu, a za potpuni audio-vizualni udar na čula pobrinut će se raegge/dub ekipa Balkan’s HiFi & MC Big OZ, popularni CFSN DJ’s, producent Examine i domaći Šuškavac kolektiv uz podršku VJ umjetnika u prostorima Mea Culpa cluba i Ritz Lounge bara.

Imput Mop 2.0 ove godine zajednički predstavljaju udruga Imput i organizacija Studentskog zbora Veleučilišta u Varaždinu uz pokroviteljstvo VELV-a koje je u procesu intergracije s Medijskim sveučilištem.

Kako vam ni jedna novost ne bi promaknula te kako bi o svemu bili pravovremeno informirani, pratite Imput Mop 2.0. na Facebook stranici i eventu.

Povratak na Net.hr