Ovo je jedan od glavnih krivaca za brzo širenje koronavirusa! Zaštitite se na vrijeme

Najnovije istraživanje, koje su zajedničkim snagama proveli znanstvenici japanskog istraživačkog giganta Riken i Sveučilišta Kobe, otkrilo je da se virusi znatno brže šire u zatvorenim prostorijama u kojima je zrak suh. Jedan od glavnih krivaca za suh zrak u prostorijama tijekom zimskih mjeseci upravo je grijanje, čime se povećava rizik od zaraze koronavirusom.

Znanstvenici su pomoću superračunala Fugaku simulirali emisiju i protok aerosola u zatvorenom prostoru. Otkrili su da je količina aerosola čak više od dvostruko veća kada u uvjetima kada je vlažnost zraka manja od 30%, nego kada je vlažnost veća od 60%.

Kako se zaštititi od zaraze koronavirusom u zatvorenim prostorima?

Velik broj znanstvenika upozorava da se koronavirus može širiti zrakom, kao i da se mikroorganizmi u zraku mogu zadržati satima. Zbog niskih temperatura tijekom hladnijih mjeseci nije moguće dovoljno provjetravati prostorije i tako povećati vlažnost zraka koji je dodatno isušen zbog grijanja.

Korištenjem ovlaživača zraka, odnosno difuzera, moguće je umanjiti rizik od zaraze koronavirusom u zatvorenim prostorima, što je dokazalo navedeno istraživanje. Ovlaživač zraka možete staviti u svoj dom ili ured kako biste osigurali optimalnu vlažnost zraka. Osim toga, prostorijom će se širiti prekrasan miris vašeg omiljenog eteričnog ulja koje ste stavili u difuzor.

U nastavku saznajte koji su najbolji ovlaživači zraka koje možete nabaviti po akcijskim cijenama i tako se zaštititi na vrijeme!

Najbolji ovlaživači zraka

Aroma difuzer Woody – Gisa difuzer namijenjen je većim prostorima te pokriva prostoriju od 70 do 80 m2, a može raditi čak 5 sati u kontinuitetu. Njegove jednostavne čiste linije i moderan spoj prirodnog drva i stakla inspiriran nordijskim dizajnom uklopit će ga u svaki prostor! Svoj Aroma difuzer Woody uz popust kupite ovdje.

Aroma difuzer Pandora – Gisa difuzer je zbog svog elegantnog i funkcionalnog dizajna idealan za svaki kutak vašeg doma. Namijenjen je za prostorije od 40 do 50 m2 uz kontinuiran rad od 6 sati. Aroma difuzer Pandora po akcijskoj cijeni potražite ovdje.

Aroma difuzer Tulipano – Gisa difuzer čini idealnog suputnika u svakoj prostoriji zahvaljujući USB adapteru kojim ga vrlo jednostavno možete spojiti na računalo. Aroma difuzer Tulipano kupite po akcijskoj cijeni klikom na link.

Povratak na Net.hr