Ovaj nevjerojatan polisaharid zaustavlja sve bolesti!

Što je beta glukan?

Kada se govori o jačanju imuniteta, vjerojatno ste svi već čuli za beta glukan – prirodni stimulator imuniteta. Beta glukan se smatra najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava jer dokazano može ojačati imunitet i do nekoliko puta. Beta glukan može postojati u nekoliko različitih oblika, a 1,3 i 1,6 beta glukan su najaktivniji oblici beta glukana u prirodi.

Konkretno, beta glukan djeluje kao imunomodulator, odnosno pokretač reakcija koje pomažu našem imunitetu tako što ga čine učinkovitijim. Osim toga, beta glukan ima važnu ulogu u  proizvodnji matičnih stanica koštane srži, sudjeluje u procesima proizvodnje trombocita, leukocita i eritrocita, pomaže kod visokog tlaka i kolesterola, pomaže kod artritisa i bolesti debelog crijeva te se koristi kao terapija za neke kožne bolesti.

Učinkovitost beta glukana potvrdila su brojna istraživanja, zato mnogi žele pripremiti organizam i ojačati imunitet upravo s beta glukanom, ali ne znaju kroz koje namirnice ga trebaju uzimati.

Beta glukan prirodno se nalazi u hrani

Beta glukan moguće je pronaći u žitaricama, poput: ječma, zobi i cjelovitih žitarica, a posebno dobar izvor beta glukana su alge i gljive, među kojima su beta glukanom najbogatije: Cordyceps, Reishi, Shiitake i Maitake.

Hranu koja je bogata beta glukanom trebali biste konzumirati redovito i u propisanim količinama, a ako je moguće, birajte što manje obrađene namirnice, zatim dodatke prehrani na kojima je navedeno da sadrže dovoljno beta glukana ili jednostavno beta glukan u obliku dodatka prehrani.

Beta glukan u dodacima prehrani

Iako je neprerađena hrana izvrstan izvor beta glukana, neke namirnice imaju veću, a neke manju količinu beta glukana pa biste trebali konzumirati prevelike količine iste da povećate dozu beta glukana u tijelu. Upravo je zato efikasniji i jednostavniji način uzeti dodatke prehrani koji sadrže beta glukan i u kombinaciji s vitaminima i nutrijentima mogu brzo ojačati vaš imunološki sustav.

Izvukli smo one najbolje, koji sadrže velike količine beta glukana i dokazano jačaju imunitet.

1. Beta glukan

Beta glukan se koristi za jačanje imuniteta kod bolesti uzrokovanih virusima, bakterijama, gljivicama, kod hematoloških, autoimunih bolesti i kroničnih upala, za brzo zacjeljivanje rana te kod izloženosti različitim vrstama negativnog zračenja. Beta glukan možete kupiti na linku.

2. Cordyceps u prahu

Zahvaljujući svojim zdravstvenim prednostima, ljudi diljem svijeta koriste Cordyceps militaris gljive u prahu kod jačanja imuniteta te za poboljšanje sportskih izvedbi kod amaterskih sportaša. Cordyceps u prahu proizvode se u Hrvatskoj, po najstrožim eko standardima, a možete ga kupiti na linku.

3. Reishi u prahu

Reishi gljiva u prahu ima izrazita antivirusna i antibakterijska svojstva, a dugoročno korištenje dokazano osnažuje imunološki sustav bez nuspojava. Reishi u prahu se proizvodi u Hrvatskoj po eko standardima i posjeduje Halal certifikat, a možete ga kupiti na linku.

4. BioBran

BioBran ili Imunobran je dodatak prehrani napravljen od organskih rižinih mekinja uz dodatak micelija shiitake gljiva, a prednost mu je što ga mogu uzimati i osobe alergične na gljive. BioBran možete kupiti na linku.

5. Beta Glucan 1,3/1,6 Forte

Beta Glucan 1,3/1,6 Forte s vitaminom C doprinosi održavanju normalne funkcije imunološkog sustava te jača i priprema obrambeni sustav u borbi protiv raznih oboljenja. Beta Glucan 1,3/1,6 Forte možete kupiti na linku.

Povratak na Net.hr