Nova generacija A i B klase

A-klasa za 198.036 kn

Mercedes je s novom generacijom A-klase napravio značajan stilski i filozofski zaokret u odnosu na prethodnicu, a kvaliteta, pouzdanost, komfor i dinamičke vozne osobine u kompaktnoj klasi pritom je podigao na novu razinu.

Osluškujući bilo nove generacije vozača A-klasa nam se predstavila kao tipični trendseter, s potpuno izmijenjenim, vremenu prilagođenim dizajnom, inovativnom tehnologijom i brojnim mogućnostima konfiguranja prema individualnim željama kupaca.

Iza prepoznatljive maske hladnjaka s naglašenom trokrakom zvijezdom nalazi se jedan on nekoliko raspoloživih benzinskih ili dizelskih motora. Bez obzira o kojoj se vrsti goriva radilo, ponudu čine moderni BlueEFICIENCY pogonski strojevi. Benzince predstavljaju A 180, A 200 i A 250, sa 122, 156 odnosno 211 KS, a paleti dizelskih motora čine A 160 CDI, A 180 CDI, A 200 CDI te A 220 CDI sa snagom od 90, 109, 136 odnosno 170 KS. Vrh ponude čini A45 AMG.

Osim za visokokvalitetni ručni mjenjač nove generacije, kupac se može, ovisno o odabranom pogonskom stroju, odlučiti i za učinkoviti 7G-DCT automatski mjenjač s dvije spojke. Za podjedanko imšpresivnu udobnost vožnje i dinamičke vozne osobine zaslužni su ponajprije čelični monokok s MacPhersonom sprijeda i multilink osovinom straga te, ovisno o modelu, mogućnošću odabira modaliteta vožnje prema trenutnim preferencijama vozača.

Interijer nove A-klase osvaja podjednako dojmom kvalitete izrade i kakvoćom upotrijebljenih materijala bez obzira na razinu opremljenosti pojedinog modela, a ona može biti uistinu impresivna, posebno za ovu klasu vozila. Prtljažnik nove A-klase može primiti sve do 1157 litara tereta.
Voziti Mercedes A-klase možete već za 198.036 kuna

B-klasa za 207.602 kn

Ako vam nova A-klasa nije dovoljna, zavirite u razred do njezine. Tamo vas čeka nova generacija B-klase, koja pozornost podjenako privlači elegantnim, a opet diskretnim vizualnim nastupom. Ako je takvo što uopće moguće postići s automobilom na čijem nosu ponosno stoji trokraka zvijezda…

A unutar gabarita kompaktnog gradskog automobila krije s pravo malo carstvo prostranosti i praktičnosti. Za početak, prtljažni prostor od 486 litara u osnovnoj konfiguraciji sjedenja B-klasu smješta u vrh svoje klase u ovoj kategoriji, a inovativna rješenja čine ga jednim od najinteligentnije osmišljenih obiteljskih automobila današnjice.

I kao da to nije dovoljno, kupcima B-klase nudi se i opcijski odabir Easy Vario Plus sustava koji pruža dodatne praktične mogućnosti.
Kupcima su na izbor benzinski motori B 180, B 200, B 220 te B 250 sa 122, 156, 184 odnosno 211 KS, te dizelaši B 160 CDI, B 180 CDI, B 200 CDI te B 220 CDI sa 90, 109, 136 odnosno 170 KS, a dolaze u kombinaciji s ručnim šeststupanjskim mjenjačima nove generacije te 7G-DCT automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Za sigurnu vožnju u gradu i na otvorenoj cesti brinu se brojni elementi pasivne i aktivne sigurnosti te različiti sustavi pomoći u vožnji (ABS, ASR, BAS, ESP, CPA…). Ovisno o modelu i trenutnim željama, vozač u svakom trenutku može podešavati postavke ovjesa i upravljača, a ECO start/stop funkcija dio je serijske opreme na svim modelima. A to je tek početak priče o B-klasi…

Povratak na Net.hr