Nestašica vitamina D na tržištu – saznajte gdje ga još uvijek možete kupiti!

Vitamin D jedan je od esencijalnih vitamina koji je ključan za brojne tjelesne funkcije. Jedna od njegovih uloga je poticanje normalne funkcije imunološkog sustava, što je iznimno važno u doba sezonskih bolesti i pandemije koronavirusa.

Dvije su osnovne vrste vitamina D, a to su vitamin D2 i vitamin D3. Vitamin D2 prirodno se nalazi u neživotinjskim izvorima, kao što su biljke i gljive, dok se vitamin D3 nalazi u životinjskim izvorima poput masne ribe.

Na žalost, novija su istraživanja pokazala da gotovo 50% svjetske populacije nema dovoljnu količinu vitamina D u organizmu, pogotovo tijekom zime i ako žive iznad 35. paralele. Optimalna količina vitamina D može pomoći organizmu u obrani od raznih infekcija, među kojima je infekcija dišnog sustava uzrokovana koronavirusom.

Pročitajte koji su znakovi da vam nedostaje vitamina D!

Prema istraživanjima, dovoljna količina vitamina D u organizmu može pomoći u smanjenju rizika od virusnih oboljenja. S druge pak strane, njegova nedovoljna količina se veže uz brojne bolesti koje se povezuju s najvećim brojem smrtnih slučajeva među osobama oboljelima od COVID-19.

Nedovoljna količina vitamina D može predstavljati javnozdravstveni problem, no to se može korigirati unosom odgovarajućih namirnica i suplementacijom vitamina D.

Nestašica vitamina D u ljekarnama
Hrvatski zavod za javno zdravstvo stoga je iznio preporuke o potrebnom unosu vitamina D tijekom hladnijih mjeseci. S obzirom na to da je dovoljnu dozu vitamina D teško unijeti samo putem hrane, potrebno ga je unositi kroz dodatke prehrani.

Preporučuje se konzumirati dodatke prehrani s vitaminom D u dozi od najmanje 20 µg dnevno.

Problem koji se pojavio jest nestašica vitamina D u ljekarnama. Upravo zato smo za vas pronašli najbolje proizvode s vitaminom D koje možete kupiti odmah!

Najbolji izvor vitamina D
Zona Vital Beta Glukan i Vitamin D3

Osim vitamina D3 koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, ove kapsule sadrže i beta glukan koji se smatra jednim od najsnažnijih aktivatora imuniteta te može pojačati djelotvornost stanica imunološkog sustava za čak 7 puta. Beta Glukan i Vitamin D3 kapsule možete kupiti klikom na poveznicu.

Shiitake ljekovite gljive u prahu

Shiitake gljive jedan su od najvećih prirodnih izvora vitamina D. Samo 5 g Shiitake gljive, koliko iznosi preporučena dnevna doza, sadrži čak 24 µg vitamina D.

Osim toga, prah Shiitake gljiva sadrži i beta glukan, zbog čega je ovaj proizvod iznimno važan za sve koji žele ojačati imunitet na prirodan način suplementima biljnog porijekla! Shiitake gljive po akcijskoj cijeni kupite klikom na poveznicu!

Immun 44

Immun 44® dodatak prehrani sadrži ekstrakt biljke Cistus incanus (divlji pelin) te je također jedan od odličnih izvora vitamina D3! Immun 44® kapsule namijenjene su za odrasle i možete ih kupiti klikom na poveznicu, dok je Immun 44® sirup namijenjen za jačanje imuniteta kod djece, a možete ga pronaći ovdje.

Više informacija o biljci Cistus incanus pročitajte ovdje.

Vitamin D3 Solgar

Izvor vitamina D3 u Solgar kapsulama je ulje riblje jetre, a njegova formulacija ne sadrži umjetne konzervanse, arome, boje ni mliječne sastojke. Solgar vitamin D3 kupite na poveznici.

Vitamin D3 u spreju

Vitamin D3 u formi spreja idealan je za sve koji ne vole dodatke prehrani u obliku kapsula. Vitamin D3 u spreju možete naručiti klikom na link.

Povratak na Net.hr