Marina – sve boje i okusi Dalmacije

Ukoliko ste umorni od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu, nemate strpljenja i želite sebi priuštiti odmor u prirodi, dođite u Općinu Marina.

Općina Marina je smještena između Splita i Šibenika te samo 12 kilometara udaljena od Trogira, pa pruža turistima mogućnost da u kratkom vremenu uživaju u ambijentima UNESCO-ovih gradova. Naselje Marina, smješteno u istoimenom zaljevu, je središte Općine Marina koja u svom sastavu broji još 15 naselja.

Rivijeru Marina čine još tri mala pitoreskna dalmatinska mjesta: Vinišće, Poljica i Sevid, koja će Vas osvojiti na prvi pogled. Kristalno čisto more, šljunčane plaže i brojne skrivene uvale samo su dio onoga što ovaj kraj nudi. Plivanje u kristalno čistom moru sigurno će Vam pružiti osvježenje tokom cijelog ljeta, no zaljubljenici u aktivni odmor vrijeme mogu provesti na jednoj od brojnih biciklističkih staza.

Bez obzira da li ste rekreativac ili profesionalac, vožnja prirodnim stazama kroz šume, uz more, pružit će Vam neopisivo zadovoljstvo. Možda je ovo i najbolji način da u potpunosti upoznate ovaj kraj, kupite domaće vino i maslinovo ulje u nekom od brojnih seoskih domaćinstava ili se jednostavno odmorite u hladu ispod nekog bora na skrivenoj plaži.

U planiranju aktivnog odmora gostima željnim morskog avanturizma sigurno će dobro doći blizina lučice Agana Marina gdje će naći sve potrebne nautičke sadržaje. Kako gostima ne bi nedostajalo zabave turistička zajednica u suradnji s brojnim lokalnim udrugama svake godine priprema razna kulturno – sportska događanja koja nadopunjuju ponudu Općine.

Između ostalog, Marinu svake godine posjeti Brod knjižara – Brod kulture, a tu su i ostala događanja u sklopu „Marinskog kulturnog lita“ gdje se vodimo sloganom „za svakog ponešto“.
Od sportskih događanja izdvajamo Brdsku auto utrku koja se održava 4 godinu zaredom pod nazivom „ Nagrada općine Marina“–regionalnog prvenstva Hrvatske regije jug koja se održava svake godine u Studenom.

Na stazi „Marina“ koja se nalazi na dijelu ceste od Rastovca do Blizne Donje, regatu „Marina
Open“ koja se održava svake godine u lipnju od Podstrane do Marine i druga sportska događanja.

Turistička zajednica Općine Marina
Trg Stjepana Radića 1
21222 Marina
Tel: 021/ 889-015
tz.opcine.marina@st.t-com.hr
www.tz-marina.hr
Foto: Arhiv TZO Marina

Povratak na Net.hr