Mama zna najbolje (i tata:))

Olakšajte si prve godine roditeljstva i nađite podršku u više od 1000 savjeta iz prve ruke od 600 hrvatskih mama i tata na sve teme od prvog dana trudnoće do djetetova polaska u vrtić.

Ako ste buduća mama (ili tata :) ili ste nedavno postali – ovo je knjiga koju trebate! Mama zna najbolje (i tata:)) izdanju Planeta Zoe potpuno se razlikuje od priručnika ili vodiča na koje ste možda već naišli.

U knjizi vas čeka više od 1000 korisnih i praktičnih savjeta 600 hrvatskih mama i tata o temama trudnoće, porođaja, njege bebe, razvoja, odgoja, zdravlja, jačanja imuniteta, spavanja, dojenja, dohrane, odvikavanja od pelena i još mnogo toga! Roditelji iz svih dijelova Hrvatske odlučili su svoja stvarna iskustva podijeliti s drugim mamama i tatama i olakšati im prve godine roditeljstva. Autorica knjige, mama 3-godišnje djevojčice, novinarka Marina Knežević Barišić napisala je knjigu u kojoj ćete pronaći sve što doista želite i trebate znati, a što se može saznati samo iz onoga što su proživjeli drugi roditelji.

Ovu uistinu posebnu knjigu roditeljima toplo preporučuje pedijatrica dr. Marija Čatipović: “Knjiga lako se čita i svatko od vas u njoj će prepoznati sebe i naći odgovore na svoje dileme. Sve su teme lijepo obrađene i sve će biti izuzetno korisne čitateljima. Napisane su vrlo razumljivo i potkrijepljene činjenicama iz stvarnog života i iskustva, što smatram osobito vrijednim.”

UNICEF-ova ambasadorica i psihologinja Maja Vučić kaže: “Ova fantastična knjiga puna informacija i savjeta može vam biti vodič od prvog dana trudnoće do djetetovih prvih nekoliko godina života. Autorica je uspjela obuhvatiti svaki detalj i sve moguće situacije…. Kao da je deset knjiga pretočeno u ovu jednu!” 

Cijelo poglavlje u knjizi posvećeno je samo tatama! Trebate li prisustvovati porođaju i kako sve to izgleda iz muškog ugla? Zašto je važno da i vi znate sve o dojenju, kako se povezati s djetetom i zašto je to važno za razvoj? Kako to izgleda kada tata uzme roditeljski dopust? Na ova i brojna druga pitanja odgovaraju tate koji su sve to „diplomirali“ i svoja iskustva uz mnogo duhovitosti i entuzijazma odlučili podijeliti s budućim tatama.

 

U “Velikoj knjizi razvojnih aktivnosti” otkrit ćete mnogo igara za poticanje tjelesnog, intelektualnog i emocionalnog razvoja od rođenja do 3 godine. Sve su aktivnosti razdijeljene po mjesecima. Cilj je poduprijeti razvoj različitih sposobnosti u pravo vrijeme. Na jednom su mjestu sabrane motoričke, glazbene i kreativne igre, igre za razvoj govornih i mentalnih vještina – neke su znale i naše bake, a neke posve nove, inspirirane suvremenim znanstvenim istraživanjima. No, sve izvrsno služe istom cilju: razvoju i zabavi vaše bebe!

Jeste li znali da bebe obožavaju ritmične i rimovane pjesmice s ugodnim i njima bliskim sadržajem? Njima je namijenjena neodoljiva pjesmarica „Nove mamine pjesmice za bebe i mališane“! Pjesmice u ovoj omiljenoj pjesmarici (3. izdanje) raspoređene su po temama koje pokrivaju bebin „dnevni raspored“ od buđenja do odlaska na spavanje. Kada beba plače, stihovi su tu da je utješe. Kad se ne želi kupati ili odbija kašicu, u pomoć priskače pjesmica. Pjesmice su tu da oraspolože mališana i privole ga na potrebnu aktivnost, a mame znaju da je to u jednome danu neophodno mnogo puta. “Mamine pjesmice” bodre, vesele i tješe mališana svaki dan i u svakoj situaciji. Uz to, u većinu pjesmica možete uklopiti ime svoga mališana, pa će tako postati osobne i izmamiti vašim najmilijima osmijeh na lice.

“Mama zna najbolje (i tata)”, “Veliku knjigu razvojnih aktivnosti” i “Nove mamine pjesmice za bebe i mališane” možete nabaviti u više od sedamdeset knjižara u Hrvatskoj. S čak 15% izdavačkog popusta, knjige možete naručiti samo u web knjižari nakladnika Planet Zoe: www.planetzoe.hr; www.planetzoe.net

Povratak na Net.hr