Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Lesnina: Bez pravog alata nema dobrog roštilja!

Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, pregače kao i sav ostali pribor nužan za ovu vrstu rekreacije na otvorenom na prigodnim akcijskim popustima u Lesnini

Sezona roštiljanja je započela – kotleti, ražnjići, pečenice, pljeskavice i njegovo veličanstvo ćevapi aktualni su svaki sunčani svibanjski vikend. Priprema hrane na užarenoj rešetki popularna je širom svijeta i odličan povod za okupljanje obitelji, prijatelja i uživanje u prirod, na svježem zraku. Da bi gosti, osim u lijepom vremenu uživali i u dobrom zalogaju evo par savjeta koji će svakog klasičnog kuhara preobraziti u pravog gril majstora.

Prije svakog posla potrebno se pripremiti! Prije roštiljanja nužno je prirediti pribor i naravno kvalitetne namirnice. Roštilj počinje kupovinom kvalitetnog svježeg mesa koje se marinira 24 sata prije pečenja, a da bi se smekšalo i u konačnici bilo sočnije.

Meso je potrebno peći na jakom žaru, nikako na direktnoj vatri, tako će se sačuvati hranjivi sastojci i izbjeći stvaranje potencijalno karcinogenih spojeva. Zlatno pravilo roštiljanja je da meso na grilu nikada ne smije biti suho, stalno se treba premazivati kistom ili grančicom ružmarina namočenom u ulje ili mast.

Bez alata nema zanata

Osim trikova za pripremanje namirnica i samo pečenje važno je imati i pravi alat. U Lesnini je sezona roštiljanja u punom jeku! Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, pregače, suncobrani, kao i sav ostali alat neizostavan za ovu vrstu rekreacije na otvorenom na prigodnim su akcijskim popustima.

Među ostalim, u ponudi Lesnine je i linija roštilj s potpisom jednog od najpoznatijih kuhara današnjice Jamie Olivera. Sačinjeni od lijevanog željeza i nehrđajućeg čelika ovi specijalni roštilji namijenjeni su kako početnicima tako i profesionalcima.

I jedan savjet za kraj… Neka ove godine zdravi roštilj bude u fokusu. Odreske, pileća prsa, ribu, gljive, hamburgere od povrća, … dekorirajte raznovrsnim sezonskim povrćem prethodno ispečenim na grilu u aluminijskoj foliji.

Jer u Lesnini se uvijek isplati!
Od sad nas pronađite i na facebook stranici!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr