edukacija

Kognosko – Moć kontrolinga u upravljanju poduzećem

Za dugoročno uspješno upravljanje poduzećem nije dovoljno biti samo dobar komunikator, inovator, motivator, prodavač ili pregovarač. Osim navedenog, nikada nije bila važnija uloga kontrolera

Menadžerima i vlasnicima poduzeća često su potrebni jasni, točni i pravovremeni podaci kako bi mogli donijeti ispravnu odluku, a niti jedan drugi odjel ne može dati toliko raznovrsnih informacija na jednom mjestu kao kontroling. Controlling pomaže poduzećima u sposobnosti prilagođavanja promjenama koje se događaju unutar i izvan kompanije, te time utječe na podizanje efektivnosti i efikasnosti poslovanja. Razvili su široki sustav edukacija svih razina u sklopu kontroling akademije, a svoju stručnost dokazuju i uglednim međunarodnim certifikatima.

Kontroling je usmjeren na budućnost

Prije svega, kontroling je saveznik menadžmenta i uprave. To je sredstvo za poboljšanje poslovanja i racionalizaciju troškova, te optimizaciju kapaciteta, poslovnih procesa i resursa. Kontroling se ne bavi prošlošću, već je usmjeren na budućnost. Njegova uloga je povezivanje menadžmenta, financija i organizacije uz pomoć informatičke potpore u zaokruženu cjelinu kako bi se dobila velika slika poslovanja poduzeća. Najkraće rečeno, kontroling je filozofija upravljanja na bazi ekonomske logike racionalnosti koja ranim upozorenjima i pokazateljima, pomaže pri donošenju odluka.

Edukacija iz kontrolinga

Trendovi u kontrolingu mijenjaju se velikom brzinom, i to zbog ubrzanog razvoja informatičke tehnologije. To je složeno područje koje traži kontinuirano učenje, ali daje ogroman doprinos prosperitetu poduzeća. Kontroler mora konstantno biti u korak s vremenom, odnosno pratiti nove trendove i razvoj tehnologije, raditi na sebi, te biti redoviti polaznik edukacija o kontrolingu. Edukacijski program Controller Akademie (CA) je posebno osmišljen program za stjecanje potrebnih i konkretnih znanja i vještina svakog kontrolera i menadžera. Svoju dobru reputaciju gradi kao partner najvećih svjetskih organizacija kontrolinga kao što su IGC International Group of Controlling, te ICV Internationaler Controller Verein.

Controller Akademie se sastoji od programa u 5 modula, a namijenjena kompletnom menadžerskom kadru za sve funkcije menadžmenta pojedine kompanije koji se žele upoznati sa značajem i praktičnim mogućnostima kontrolinga u unapređenju poslovanja ili žele proširiti svoje znanje o kontrolingu. Cilj kontroling akademije je da iskusni stručnjaci iz poslovne prakse uz praktičan pristup pruže priliku poduzećima za suočavanje sa suvremenim profesionalnim izazovima kao i mogućnost za stjecanje novih iskustava i znanja potrebnih za ostvarenje ciljeva koji su im ranije bili daleki i nedostižni.

Pridružite se novoj generaciji kontrolera u Kontroling centru Kognosko te si osigurajte stjecanje CA DIPLOME certificirane od strane najbolje svjetske kontroling edukacijske kuće – Controller Akademie München!

Povratak na Net.hr