Kako se riješiti alergija?

Umoran i iscrpljen organizam trebamo ponovo dovesti u formu. S proljećem su pak stigle i alergije. A jedan od način da ‘potjeramo’ štetne tvari iz organizma i učinimo organizam jačim je Enterosgel.

Enterosgel je sredstvo za detoksikaciju. Enterosgel je inovativni crijevni adsorbens (enterosorbent) namijenjen vezanju toksina, štetnih tvari, patogenih mikroorganizama i alergena iz probavnog trakta te da bi ih uklonio iz organizma.

Glavni klinički učinci medicinskog proizvoda Enterosgel su sljedeći:
– umanjuje ili spriječava toksične ili alergijske reakcije
– pomaže zaustavljanje proljeva ili skraćuje trajanje proljeva
– olakšava simptome loše probave

– ubrzava uklanjanje alkohola iz tijela
– pomaže obnavljanju normalne crijevne mikroflore
– štiti crijevnu sluznicu probavnog trakta i pospješuje regeneraciju njenih oštećenja
– smanjuje nakupljanje toksina u jetri i bubrezima

Enterosgel pomaže kod alergija

Alergija je neuobičajeni i neprimjereni odgovor našeg imunološkog sustava na različite utjecaje okoliša. Alergija se manifestira kao reakcija preosjetljivosti na tvari oko nas koje nazivamo antigenima ili alergenima.

Alergijske reakcije vrlo su česte te gotovo svaka osoba ponekad tijekom života ima neku alergijsku reakciju. Alergijske bolesti vezane za neki organski sustav pogađaju 5-10% populacije općenito, tako i u Hrvatskoj. Češće su među mlađima, u razvijenim zemljama, među gradskim stanovništvom. U Hrvatskoj se, na primjer, učestalost alergijske hunjavice procjenjuje na 7-10% općeg pučanstva, a astme na 3-5%, te znatno više u djece i mladeži.
Najčešći alergeni produkti su grinja kućne prašine, kućnih životinja (sastojci kože, dlake ili žljezdanih izlučevina), pelud, hrana (školjke, račići, kikiriki i sl.), lijekovi, konzervansi, aditivi hrani i pićima, plijesni, otrovi insekata i sl. Među tim tvarima neke su znatno češće odgovorne za nastanak alergija nego druge.

Najbolji savjet je izbjegavati mogući kontakt s alergenom, dakle, izbjegavati namirnice koje dovode do alergijske reakcije. Ipak, pri najčešćim alergijama – onima dišnog sustava koje ujedno čine i najveću skupinu oboljelih, gotovo je nemoguće u potpunosti izbjeći kontakt jer se alergeni nalaze u zraku svuda oko nas.

Higijenske mjere mogu ublažiti simptome, no možete si učinkovito pomoći i selektivnim enterosorbentom Enterosgelom koji veže molekule alergena (koji i uzrokuju alergijsku reakciju) na sebe te ih, bez štetnih nuspojava, veže na sebe i uklanja iz organizma. Brojne studije pokazuju da je reakcija značajno slabija ukoliko u razdoblju manifestacije alergijskih oboljenja uzimate preparat Enterosgel.

Riješite se toksina u organizmu

Toksini su tvari koje unosimo u organizam ili se u njemu stvaraju, a mogu uzrokovati razne poremećaje. Mogu se naći u organizmu na dva načina:

1. Egzogeni Toksini – molekule koje mogu naškoditi organizmu ako se progutaju, udahnu ili apsorbiraju u krvotok kroz neki drugi kanal.

2. Endogeni Toksini – toksini koji nastaju unutar vašeg tijela . Neki od tih toksina nastaju kao nusprodukti normalnih metaboličkih aktivnosti – ugljični dioksid, urea i mliječna kiselina… Ukoliko vaše zdravlje nije ozbiljno ugroženo, vaše tijelo bez problema i rutinski čisti ove toksine.

Tijelo pokušava očuvati zdravlje, a na prvoj borbenoj liniji je odbrana protiv toksina koji mu štete. Tijelo prirodno pokušava eliminirati ove probleme putem urina, debelog crijeva, pluća, kože i sluznice u nosu i ušima. Ako se osjeća ugroženo, tijelo može stvoriti simptome kao što su proljev, uporni kašalj, osip na koži, nosni iscjedak / zagušenja i infekcija uha, a sve s namjerom da zaštiti svoje stanice od toksina. Prepoznavanjem ovih upozorenja koje nam tijelo nudi možemo učiniti nekoliko stvari da mu pomognemo u borbi protiv toksina.

Najbolje možete pomoći tijelu ako mu omogućite da nesmetano radi svoj posao. Tijelo ima 4 glavna načina da se riješi toksina, a ako samo jedan ne funkcionira ispravno, vaše zdravlje može biti ozbiljno ugroženo.

Organizmu možemo učinkovito pomoći i selektivnim enterosorbentom Enterosgelom koji vam pomaže ukloniti toksine iz organizma vežući ih na svoju mrežastu strukturu te ih potpuno sigurno i bezopasno uklanja iz organizma. Time pomažete svom tijelu u svakodnevnoj borbi za zdravlje!

Trovanje organizma

Trovanja su stanja u kojima, zbog konzumiranja ili izloženosti različitim opasnim tvarima, ozbiljno ugrožavamo svoje zdravlje, a s potencijalno fatalnih ishodom.
Trovanja dijelimo na:
Trovanja hranom
Trovanja alkoholom
Trovanja otrovima (pesticidi, teški metali, ugljični monoksid)
Trovanja lijekovima

Najčešći slučajevi su trovanja hranom i alkoholom, koji su rezultat najčešće slučajnog unošenja potencijalno opasnih tvari u organizam.
Trovanja hranom prati mučnina i povraćanje,grčevi, a kasnije uz prisutnost proljeva. Ti vrlo neugodni simptomi se pojačavaju, te je prvi korak u liječenju uklanjanje uzročnika (u većini slučajeva radi se o virusima ili bakterijama unesenim hranom) iz probavnog trakta u najkraćem roku, kako bi se što manje otrova resorbiralo dalje u organizam.

Pri uklanjanju štetnih tvari iz organizma, uz pijenje puno tekućine, dovođenja unesrećenog do svježeg zraka, izazivanja povraćanja, vrlo važna pomoć može biti i primjena selektivnog enterosorbenta Enterosgela. On će na svoju poroznu strukturu vezati molekule patogenog uzročnika oboljenja, te ih eliminirati iz organizma. Pošto su trovanja izuzetno opasna za djecu važno je naglasiti da je Enterosgel potpuno neškodljiv, te se može primjeniti već od najranije životne dobi jer se ne resorbira u organizmu.

Virusni hepatitis

Virusni hepatitis je upalna bolest jetre uzrokovana hepatotropnim virusima tj. virusima koji imaju poseban afinitet prema jetrenom tkivu. Klinička slika i ishod liječenja bitno ovise o vrsti virusa, ali i o stanju „domaćina“.
Virusni hepatitis je klinički sindrom kojeg mogu uzrokovati različiti uzročnici. Mnogi virusi u okviru infekcije mogu zahvatiti i tkivo jetre (citomegalovirus, Epstein-Barr virus, Coxackie B virus, virus varicellae-zoster, herpes-simplex virus, adenovirus, virus rubele, virus parotitisa, virus morbila itd.), no uobičajeno se termin virusni hepatitis rabi isključivo za one bolesti gdje se osnovni proces odvija u jetri budući da takvi virusi imaju poseban afinitet prema njoj.
Poznato je 5 različitih virusa koji uzrokuju virusni hepatitis (virusi A, B, C, D i E), pri čemu je preko 95% akutnih virusnih hepatitisa uzrokovano virusom hepatitisa A, B ili C. 

Za smanjenje simptoma uvijek možete koristiti Enterosgel.
Enterosgel radi selektivnu adsorpciju, što se može objasniti unaprijed određenim veličinama pora njegove strukture. Time Enterosgel veže štetne tvari i ostavlja korisne tvari slobodne. Selektivna detoksikacija dovodi do brzog poboljšanja općeg stanja, normalizacije probave i povećanja otpornosti na infekcije, te pomaže radu tijela pod optimalnim uvjetima.

Zbog svojih jedinstvenih fizičkih i kemijskih svojstva Enterosgel se ne apsorbira. On oblaže sluznicu želuca i crijeva, štiti od nadražujućih tvari, obnavlja mukozni sloj probavnog trakta i pospješuje zacijeljivanje ulkusa i erozija.
Enterosgel ima visok kapacitet vezivanja patogenih bakterija, njihovih toksina i rotavirusa.
Dakle, time su stvoreni uvjeti za rast normalne crijevne mikroflore i vraćanje lokalnog imuniteta.
Enterosgel ne adsorbira hranjive tvari (uključujući vitamine, kalcij i druge minerale) i stoga je crijevni adsorbens prvog izbora.

Enterosgel ima dobar sigurnosni profil i mogu ga koristiti djeca, trudnice i dojilje.

www.enterosgel.hr

Povratak na Net.hr