Irena Čurik: _replacements for Years of Refusal

Od 8. do 12. svibnja  u Teatru &TD pogledajte izvedbe međunarodnog kazališnog projekta _replacements for Years of Refusal.

Kazališna autorica, Irena Čurik, u suradnji sa šestero izvođača, mahom plesnih umjetnika, s berlinskom adresom, ali porijeklom iz raznih dijelova svijeta (Grčka, Kanada, Španjolska, SAD), stvorila je predstavu / cross over projekt sa snažnim odrazom glazbenog teatra. Predstava je premijerno izvedbena 23. travnja 2012. u dvorani SEK.

Predstava se događa iz kolaža privatnih fragmenata sačinjenih od uspomena, napuštenih tijela, bivših života, odbačenih koncepata i potrganih iluzija. Iluzija koje su izgubile moći kojima su nas štitile.  Pa moramo naći neke nove, putujući refleksijom sadašnjeg trenutka, trenutka izvedbe. Nešto je ceremonijalno u tome. Na neki je način veoma slično ceremoniji zaštite od zlih uroka, ili pak zlih vilenjaka, tvrde naime da ako dobre vile i postoje, onda sigurno nisu u šumi. Prije ulaska u šumu se uvijek treba zaštititi. Čudne stvari su se događale. I to je istina, vjerovali u bajke ili ne.

Od 26. travnja do 5. svibnja, Irena Čurik sudjelovat će sa svojim timom na rezidencijalnom programu u Szene Salzburg u sklopu kojeg će obnoviti i adaptirati predstavu za veliku scenu.

_replacements for Years of Refusal bit će javno izvedena pred salzburškom publikom 4. svibnja. nakon čega seli u Zagreb i veliku dvoranu Teatra &TD u kojoj igra od 8. do 12. svibnja u 20 h.

Koreografija i tekst: Irena Čurik
Izvođači: Irene Cortina Gonzales, Alicia Grant, Nikos Konstantakis, Ana Monteiro
Autori glazbe i izvođači: Paul Dill i Olaf Hollmann
Video: Drago Car
Kostimi: Ana Paulić
Ton: Dino Mudrić

Produkcija: Studentski centar  Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD u sklopu APAP Network (Apap-Performing Europe 2011.-2016.) Programa Kultura 2007.-2013. Europske Unije

Rezidencijalni umjetnički programi: Tanzfabrik Berlin, Uffesrstudios (ožujak, 2012.), Szene Salzburg (travanj-svibanj, 2013.)

Cijena ulaznice je 50 kuna, 25 kuna za studente.

www.sczg.unizg.hr

itd.sczg.hr

www.apapnet.eu

Povratak na Net.hr