FeraVino Feričanci – sponzor hrvatskog sporta

Baš kao što je FeraVino Feričanci i sam ponosni vlasnik nekih od najprestižnijih svjetskih priznanja i medalja za kvalitetu upravo tako su i sponzori vrhunskog hrvatskog sporta. Dugogodišnji su sponzor hrvatske rukometne reprezentacije, pa ih tako podupiru i na Svjetskom prvenstvu u Kataru u borbi za medalju.

Sponzori su i hrvatskog skijanja i Hrvatskog olimpijskog odbora, a samim time vrhunski proizvodi FeraVino Feričanci pronalaze put do osjetljivih nepca širom svijeta i definitivno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tome u prilog govore i izvrsni rezultati u svijetu. Dok sportaši osvajaju medalje, FeraVino Feričanci osvaja svoj put ka samom vrhu vinske karte svijeta. Svoja vrhunska i kvalitetna vina predstavlja kroz dva branda: Dika i Miraz. Izniman uspjeh tako je imao i njihov Chardonnay Miraz 2011(sur lie ) na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Challenge International du vin 2014., održanog u Bourg-u, Francuska, gdje je osvojilo po prvi puta u povijesti tvrtke zlatnu medalju u konkurenciji od preko 4000 uzoraka vina iz cijeloga svijeta. Također su Frankovka Miraz na prestižnom svjetskom ocenjivanju vina Decanter London te DIKA bijeli pinot i Syrah Miraz u San Franciscu na International Wine Competition postigli značajne uspjehe.

Vinogorje Feričanci u srcu je Slavonije gdje uzgoj vinove loze ima svoju tradiciju koja seže u 13. stoljeće. Odnos prema vinogradarstvu, preradi grožđa i vinarstvu danas je dosegao profesionalne okvire koji pariraju najvišim svjetskim standardima. Od izgradnje vinskog podruma 1962. godine, vinogradi Vinarije FeraVino Feričanci smješteni su na blagim obroncima planine Krndije i strategija razvoja bazirana je na vrhunskim bijelim i crnim vinima. Proizvodnja vrhunskih crnih vina čini ih posebnima za regiju Slavonije. Vinska paleta Feravina nedavno je dobila i svoj prvi prirodni pjenušac proizveden klasičnom metodom od sorte chardonnay – Virtuo!

Više na: www.feravino.hr

Povratak na Net.hr