Drama, krimić i obiteljska priča-za svakog ponešto!

Osim dobrog društva, za idealan je godišnji odmor najbolji pratilac i – dobra knjiga.

U sklopu kampanje „Ljeti čitam“ izdavačka kuća Profil pripremila je 12 uzbudljivih naslova, a mi vam predstavljamo tri.

Ljubiteljima povijesnih spletki i intriga savjetujemo roman „Nevjesta obitelji Borgia“ Jeanne Kalogridis. Glavni lik, Sancha od Aragona, prelijepa je izvanbračna kći Alfonsa II. Kad je udaju za najmlađeg sina pape Aleksandra VI. Borgije, Sancha pokušava naći utjehu u prijateljstvu sa svojom glamuroznom i varljivom šogoricom Lukreziom, a zatim i u opasnoj ljubavi s njezinim lijepim, ambicioznim bratom Cesareom. Uskoro će doznati da na dvoru Borgia ništa nije onakvim kakvim se čini.

Poklonici krimića uživat će u „Pritužbama“ Iana Rankina, čiji su romani prevedeni na više od 20 jezika, dok u Velikoj Britaniji ne silaze s ljestvica najprodavanijih naslova. Detektiv Malcolm Fox istražuje kolegu policajca po imenu JamieBreck, koji se našao s one strane zakona. Kad Fox preuzme slučaj, počinje shvaćati kako je Breck složeniji lik nego što se misli. Ta bi ga spoznaja mogla skupo stajati, posebno kad se dogodi svirepo ubojstvo, čija je žrtva Foxu puno bliža nego što bi on to htio.

Roman „Velika kuća“ Nicole Krauss priča je o dugoj pustolovini nevjerojatnog pisaćeg stola, koji kroz dvadeseto stoljeće putuje od jednog vlasnika do drugog. Ovo je također roman o ljubavi, progonstvu, oskvrnućima rata i iscjeliteljskoj snazi jezika. Osamljena američka spisateljica, muškarac koji se brine za svoju teško bolesnu ženu i trgovac antikvitetima u Jeruzalemu – sve njih vezuje stol s mnogo ladica koji postaje metaforom za život sam…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr