Dr. Oetker proizvodi za pomoć pri ukuhavanju slatke zimnice!

Ljeto donosi šarenilo različitih vrsta sezonskog voća, poput jagoda, marelica, trešanja, višanja te raznog bobičastog voća. Istraživanje koje je Dr. Oetker proveo o navikama korištenja aditiva prilikom ukuhavanja pokazalo je kako je potrošačima najbitnija brzina ukuhavanja te snaga učvršćivanja. Kako većina ljudi voli i uživa u domaćim džemovima, ali nemaju dovoljno vremena kako bi ih kuhali satima, Dr. Oetker predstavlja:

Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1 idealan je za pripremu posebno voćnih marmelada, džemova i želea, sadrži voćni sastojak za želiranje – pektin, a potrebno je dodati duplo manje šećera od tradicionalnog načina pripreme (na 1250 g voća ide 1/2 kg šećera) te su potrebne samo 3 minute kuhanja čime se štedi vrijeme i novac. Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1 može se koristiti sa svježim ili smrznutim voćem, a za pripremu želea može se koristiti i svježe iscijeđeni voćni sok. Savršena receptura Dr. Oetker Džemfixa Extra 2:1 pomoći će i početnicima da brzo i jednostavno naprave slatku zimnicu i svježe voće pretvore u neodoljive marmelade, džemove i želee.

Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1 služi za pripremu voćnih džemova, marmelada i želea bez dodavanja šećera. Također sadrži pektin, koji se dobiva iz jabuka i citrusnog voća. Ima idealan omjer sredstva za želiranje i šećera što omogućava jednostavnu i brzu pripremu. Jedno pakiranje Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (500 g) koristi se za 1250 g voća ili 750 ml voćnog soka.

Džemfix Super 3:1 idealan za pripremu izrazito voćnih marmelada, pekmeza, džemova i želea. Uz njega, potrebno je dodati čak tri puta manje šećera nego u tradicionalnom načinu pripreme (na 1250 g voća ide samo 350 g šećera) te su potrebne samo 3 minute kuhanja. S Dr. Oetker Džemfixom Super 3:1 može se ukuhavati i sa tekućim sladilima čime posebno odgovara dijabetičarima.

Za uspješnu i kvalitetnu pripremu slatke zimnice tu su još i ostali dobro poznati Dr. Oetker pomogači pri ukuhavanju, poput Limunske kiseline, Konzervansa i Vinobrana te ostali omiljeni proizvodi iz linije Džemfix proizvoda :

Džemfix Classic 1:1 (1000 g voća, 1150 g šećera) i

Džemfix Extra 2:1 za šljive (1000 g voća, 400 g šećera – osobita receptura i posebna namjena za ukuhavanje šljiva).

Mnogo kreativnih ideja i korisni savjeti oko ukuhavanja mogu se pronaći na stranici www.oetker.hr.

Preporučena MPC Dr. Oetker proizvoda za ukuhavanje iznosi:
Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1 – 5,99 kn
Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1 – 15,99 kn
Dr. Oetker Džemfix Super 3:1 – 6,99 kn

Povratak na Net.hr