Jedinstveni visoko koncentriran biljni proizvod koji potiče regeneracijske procese u tijelu

Dodatak prehrani za:
Menstrualne tegobe

Problemi u menopauzi
Muška i ženska neplodnost
Hormonalni sustav

Ovaj proizvod odobren je kao dodatak prehrani. Nije lijek i ne zamjenjuje medicinsku terapiju koju je propisao liječnik.

Jedinstveni visoko koncentriran biljni proizvod koji potiče regeneracijske procese u tijelu.

Gynex sadrži cijelu paletu ljekovitih biljaka koje su se od davnina koristile u narodnoj medicini Istoka i Zapada, kao što su:

Steža (Potentilla anserina): aromatična biljka bogata fenolnim tvarima, taninima i flavonoidima – dokazanim antioksidansima. Upravo zahvaljujući prisutnosti tanina, steža je u tradicionalnoj medicini cijenjena zbog antioksidativnog i antimutagenog djelovanja. Ima li se na umu činjenica kako bakterija Listeria monocytogenes u trudnica može uzrokovati pobačaj te fizičke retardacije novorođenčadi, a Pseudomonas putida upalu rodnice, učinkovita prirodna sredstva koja pomažu zdravlju žene iznimno su važna za normalan ishod trudnoće. Upravo steža moćno djeluje protiv spomenutih mikroorganizama te virusa i gljivica. Štoviše, potiče imunitet, lučenje žuči te pokazuje antikancerogeni učinak. Regulira ciklus, ublažava grčeve u želucu i bolne menstruacije.

Pastirska iglica (Geranium robertianum): vrijedna komponenta Gynexa sa svojim polifenolima, cijenjena zbog antioskidativnog i diuretičkog djelovanja, a koja se u narodnoj medicini koristi s ciljem uklanjanja toksina iz jetre, ublažavanja proljeva i regulaciju koncentracije šećera u krvi. Koristi se kod uroloških problema, te muške i ženske neplodnosti.

Komorač (Foeniculum vulgare): hvaljen zbog svojeg jedinstvenog okusa i mirisa, čija su ljekovita svojstva bila poznata još u Hipokratovo doba. Zahvaljujući sadržaju sterola, triterpena, flavonoida te kumarina pridonosi protuupalnom i antioksidativnom djelovanju Gynexa. Plod ove biljke pokazuje znatno diuretsko djelovanje, no iznimno je važno napomenuti kako njegovom primjenom ne dolazi do disbalansa elektrolita; u prvom redu natrija i kalija. Također, antimikrobno djelovanje tanina iz ekstrakta ploda posebno je uočljivo u borbi protiv bakterije Pseudomonas aeruginosa koja, među ostalim, izaziva urinarne infekcije. Odličan je sekretolitik, potiče proizvodnju mlijeka, te regulira proizvodnju hormona. Prisutnošću komorača pojačava se pozitivan učinak nevena na zdravlje urinarnog trakta.

Neven (Calendula officinalis): još jedna sastavnica koja pomaže obnovi tkiva. Sadrži saponine, triterpene, estere masnih kiselina, karotenoide, flavonoiode, kumarine, esencijalna ulja i masne kiseline, zahvaljujući kojima pokazuje antioksidativna, protuupalna i antibakterijska svojstva, pomaže zarastanju rana i obnovi epitela kože kod osipa i blažih opeklina.

Povratak na Net.hr