Besplatni savjeti pravnika vezani uz automobile

Imati svoj automobil za neke je ljude potreba, za druge statusni simobol, za treće prijevozno sredstvo od točke A do točke B, a za neke je više od svega toga – pravi limeni ljubimac.

Uredno održavanje vozila podrazumijeva redovne servise, tehničke preglede, registraciju i obavezno automobilsko osiguranje. Vozači su u najvećem broju slučajeva dobro upoznati s domaćim propsima, pravilima i obvezama, no situacije u kojima se vozači znaju susresti na domaćim i stranim cestama znaju biti poprilično zbunjujuće i upitne – pogotovo s pravnog gledišta.

Uz standardna pitanja o odgovornosti u prometnoj nezgodi, prekršajima ili kupoprodajnom ugovoru, mnoge vozače zanima što učiniti kada kupe vozilo koje ima materijalni nedostatak, što napraviti prilikom problema s naplatom kasko osiguranja ili štete, kako uvesti vozilo iz EU, koja prometna pravila vrijede u zemljama EU, što kad osiguravajuća kuća procijeni vozilo na iznos manji od očekivanog.

Iz tog razloga je ineternetska stranica auti.hr pokrenula rubriku Savjeti pravnika u kojima vozače i sve ljubitelje limenih ljubimaca besplatno savjetuje o konkretnim problemima koje ih muče.

Pošaljite svoj upit uredništu stranice auti.hr putem e-mail adrese pravnik@auti.hr i osigurajte si besplatan savjet stručne osobe!

Povratak na Net.hr