3 godine Saveza…

Savez za energetiku Zagreba obilježava svoju treću obljetnicu utemeljenja, a čitateljima donosimo što je ova organizacija u tom periodu sve napravila…

NON PROFIT MANAGEMENT

Non Profit Management dio odnosi se na upravljanje Savezom za energetiku Zagreba – jedinstvenom i neovisnom organizacijom – u okviru koje djeluju 4 odjela (Odjel za pitanja Europske unije u području energetike i zaštite okoliša; Odjel za financiranje projekata privatnog sektora; Odjel za investicijska ulaganja u energetiku i zaštitu okoliša i Odjel za poticanje i razvoj investicijskog tržišta) te 3 radne skupine (Klub hrvatskih izvoznika u zelenom gospodarstvu; Klub žena hrvatskog zelenog gospodarstva i Klub za razvoj održive i niskougljične mobilnosti). Savez za energetiku Zagreba inicijator je i osnivanja Fonda za razvoj zelenog gospodarstva Hrvatske te neovisne udruge – Instituta za razvoj zelenog gospodarstva Hrvatske.

Savez za energetiku Zagreba surađuje s više od 250 institucija i tvrtki u zemlji i svijetu u kojima je zaposleno više od 10.000 inženjera, ekonomista, pravnika te drugih profesionalnih stručnjaka odnosno, u aktivnom članstvu broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga, a posebno je zanimljivo kako je članstvo 25 pravnih osoba u Savezu za energetiku Zagreba izravno povezano isključivo s investicijskim i razvojnim projektima u svim segmentima zelenog gospodarstva. 

Savez za energetiku Zagreba po formalno-pravnom ustrojstvu je udruga više razine osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o tehničkoj kulturi. Savez nije dio gradskog sustava Grada Zagreba i u najvećoj mjeri se financira iz privatnog sektora kroz članarine, provedbom projekta i obavljanjem registrirane gospodarske djelatnosti.

Među najaktivnijim članovima i partnerima Saveza za energetiku Zagreba izdvajamo sljedeće institucije i tvrtke: ABB Hrvatska d.o.o.; Arena Centar Upravljanje d.o.o.; Banco Popolare Croatia d.d.; Caparol d.o.o.; Centar za međunarodni razvoj d.o.o.; Centar za praćene poslovanja energetskog sektora i investicija; CMS d.o.o.; CO2CUT d.o.o.; Consultor d.o.o.; Conversus d.o.o. (UGE); Čista voda d.o.o.; DQS Zagreb d.o.o.; Ekoplanet d.o.o.; Energija projekt d.o.o.; Energo Media Servis d.o.o.; EU Projekti; GEA International d.o.o.; GEC d.o.o. Plešce; Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj; HEP Opskrba d.o.o. – član HEP grupe; HEP RVNP d.o.o. – član HEP grupe; HGK – Europska poduzetnička mreža u Hrvatskoj; Hippy d.o.o.; Hladni val d.o.o.; HO CIRED; Hrvatski Interijeri d.o.o.; ICE Studio d.o.o.; Keramika Modus d.o.o.; Komrad d.o.o.; Kurata d.o.o.; MBI Media d.o.o.; Media Servis d.o.o.; O.D. Bardek, Lisac, Mušec, Skoko, Šarolić d.o.o.; Optiterm d.o.o.; PAN-Papirna Industrija d.o.o.; Peugeot Hrvatska d.o.o.; Pjer d.o.o.; Promovis d.o.o.; RemondisMedison d.o.o.; Robert Bosch d.o.o.; SagittaSolers d.o.o.; Schneider Electric d.o.o.; Slatina Kom d.o.o.; Solarni projekti Hrvatska d.o.o.; Struja iz prirode d.o.o.; SUN ARH d.o.o.; Tehnoplast profili d.o.o.; Telektra d.o.o.; TPA Horwath d.o.o.; Upgrade Energy d.o.o.; VR Enbekon d.o.o.; Zagrebačka banka d.d. te mnoge druge.

Politika Saveza za energetiku Zagreba već tri godine snažno podržava razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva. Savez, kroz Odjel za pitanja Europske unije u području energetike i zaštite okoliša, Odjel za financiranje projekata privatnog sektora, Odjel za investicijska ulaganja u energetiku i zaštitu okoliša te Odjel za poticanje i razvoj investicijskog tržišta (Investin Green Croatia), provodi aktivne politike i mjere razvoja zelenog gospodarstva i investicija u području zelenog gospodarstva. Osim izrazitih aktivnosti izvještavanja o srodnom nacionalnom i europskom zakonodavstvu te nacionalnim i europskim fondovima, Savez za energetiku Zagreba aktivan je i na području razvoja cjelovitih financijskih instrumenata koji podržavaju “zeleno” gospodarstvo.

U ovom trenutku Savez kroz Odjel za poticanje i razvoj investicijskog tržišta prati investicije privatnog sektora vrijedne nešto više od 1,5 milijarde eura, a riječ je o projektima Zagreb na Savi, Vjetroelektrana Senj, Mala Kapela i Medeni Dolac, Katalitička transformacija otpada primjenom procesa KURATA, SQE tehnologija gradnje niskoenergetskih objekata, Industrijska proizvodnja pasivnih kuća, Solar centar Kukuljanovo: Trgovački centar s integriranom fotonaponskom solarnom elektranom do 1 MW, Bioplinsko postrojenje za zbrinjavanje otpada i proizvodnju električne energije u sklopu farme muznih krava električnog kapaciteta 1 MW, Poslovni kompleks za izradu peleta, Sustav za iznajmljivanje bicikala na području Grada Zagreba po principu Bike Sharing-a te drugim projektima.

Savez za energetiku Zagreba u prosincu 2012. godine osnovao je Klub hrvatskih izvoznika u zelenom gospodarstvu, Klub žena hrvatskog zelenog gospodarstva i Fond za razvoj zelenog gospodarstva Hrvatske. U postuku je prerastanje Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva u neovisnu udrugu pod nazivom ‘Institut za razvoj zelenog gospodarstva Hrvatske’, a nedavno je pokrenuta i web stranica te vizualni identitet ‘pozeleni.me: Akcija za pokretanje društveno korisnih zelenih projekata na inicijativu Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva‘, odnosno budućeg Instituta za razvoj zelenog gospodarstva Hrvatske.

Savez za energetiku Zagreba u okviru vlastitog projekta ‘GESEC: Green Economy&Sustainable Energy in Croatia’, kojeg je pokrenuo u siječnju 2013. godine, pokrenuo je i potpisivanje Deklaracije ‘Green Economy&Sustainable Energy in Croatia’. Deklaracija služi kao sredstvo promicanja razvoja ekonomski održive budućnosti, a svojim potpisom poslovni subjekti izražavaju nastojanje zajedničkog udruživanja i dobrovoljnog rada u jačanju pozicije Republike Hrvatske u Europskoj uniji u svim segmentima zelenog gospodarstva s posebnim naglaskom na održivi razvoj. Poslovni su subjekti u mogućnosti Deklaraciju potpisati u bilo koje vrijeme.

Savez za energetiku Zagreba dobitnik je nagrade Hrvoje Požar u 2011. godini za popularizaciju energetike za projekt ‘Portal CROENERGO.EU – energija i okoliš na jednom mjestu’ i dobitnik nagrade ECO OSCAR u 2012. godini u kategoriji ‘Iznimne organizacije sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji im omogućava kontinuirani doprinos održivom razvoju za 2011. godinu’.

Savez za energetiku Zagreba o svojem radu i djelovanju izvještava objavljivanjem Godišnjeg programskog i financijskog izvješća za svaku godinu (izvješće za 2012. godinu dostupno je u vezanim dokumentima ili na linku) te putem internog newsletter-a koristeći platformu medijskog portala CROENERGO.EU.

Savez za energetiku Zagreba o svojem radu i djelovanju izvještava i putem medijskog portala CROENERGO.EU te društvenih mreža. U tom smislu aktivan je Facebook profil LIVING GREEN te Facebook stranica CROENERGO.EU, a aktivni su i CROENERGO.EU Twitter profil te LinkedIN profili Saveza za energetiku Zagreba i portala CROENERGO.EU.

EVENT MANAGEMENT

Event Management uključuje Međunarodne gospodarsko-investicijske dane i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA, Green-tech i green-lifestyle sajam otvorenog tipa GREENVEST: HOME EDITION te EuropeanUtilityWeek – Hrvatski industrijski paviljon.

U hotelu Esplanade u Zagrebu od 25. do 27.10.2012. održani su prvi Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu ‘GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA’. Događaj su zajednički organizirali Savez za energetiku Zagreba, Energo Media Servis d.o.o. i portal CROENERGO.EU uz podršku 25 institucija, tvrtki i medija, a okupio je 250 različitih osoba – predstavnika nešto više od 100 institucija, tvrtki i medija i 50 govornika u 25 stručnih rasprava, panela i prezentacija. Prvoga dana skup je otvoren u prisustvu ministra poduzetništva i obrta, gospodina Gordana Marasa i potpredsjednice Hrvatske gospodarske komore, gospođe Vesne Trnokop Tante. Više informacija o ‘GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA’ možete dobiti na www.greenvest.com.hr ili putem službenog kataloga na sljedećem linku.

Prvi hrvatski green-tech i green-lifestyle sajam GREENVEST: HOME EDITION, događaj je kojeg od 17. do 19.10.2013. zajednički organiziraju Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i supokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj

Održati će se u trgovačko-zabavnom centru četvrte generacije – ARENA CENTAR-u – od 17. do 19. listopada 2013. godine na raspoloživoj unutarnjoj izložbenoj površini od 1.000 m2 i vanjskoj izložbenoj površini od 2.500 m2, a riječ je o sajmu na kojem će se predstavljati domaće i strane tvrtke te njihove ‘green’ usluge, proizvodi i tehnologije krajnjim potrošačima.

Područja sajma su (abecedno): eko inovacije, eko poljoprivreda, energetska učinkovitost, financijske usluge, informatičke tehnologije, inteligentna energija, inteligentni sustavi i procesi, inženjerske usluge, konzultantske usluge, obnovljivi izvori energije, proizvodi od recikliranih materijala, tehnologije reciklaže, zaštita okoliša, zelena gradnja, zelene uslužne djelatnosti, zeleni lifestyle proizvodi, zeleni prijevoz i zeleni turizam.

Savez za energetiku Zagreba u okviru ‘Programa za razvoj hrvatskog zelenog mikro, malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva’ 05.02.2013. godine raspisao je i Javni natječaj za sufinanciranje troškova izložbenih prostora na “GREENVEST: HOME EDITION“, konkretnije, za postavljanje 50 izlagačkih prostora kako bi potaknuo sajamski nastup i predstavljanje mikro poduzeća i obrta, a koja su tijekom 2012. godine imali promet manji od 500 tisuća kuna. Natječaj je zatvoren.

Projekti ‘INVEST IN GREEN CROATIA’ i ‘HOME EDITION’ pod zajedničkim nazivom ‘GREENVEST’ pokrenuti su u okviru petogodišnje međunarodne kampanje ‘INVEST IN GREEN CROATIA’. Kampanju je pokrenuo Savez za energetiku Zagreba u rujnu 2011. godine kako bio dao podršku razvoju zelenog gospodarstva Republike Hrvatske, a nastala je isključivo s ciljem aktivne promocije Hrvatske kao otvorenog tržišta investicijama – investitorima i ulagačima – u smislu razvoja zelenog gospodarstva i to u svim gospodarskim aktivnostima – od uslužnih djelatnosti, istraživanja, dizajna, proizvodnje do same distribucije.

Početkom svibnja 2013. godine Savez je pokrenuo i organizaciju ‘Prvog međunarodnog grupnog nastupa hrvatskih industrijskih kompanija te gospodarskih institucija’, a riječ je visokorangiranom događaju i izvedbi dizajniranog ‘Hrvatskog industrijskog paviljona’ u okviru jednog od najznačajnijih europskih energetskih događanja koje okuplja sve značajne dionike pod jednim krovom – EuropeanUtilityWeek-u.

Kombinacija međunarodne izložbe sa više od 400 tvrtki izlagača, visokorangirana trodnevna konferencija te sudjelovanje više od 300 vodećih komunalnih pružatelja usluga uz više od 8.000 stručnjaka iz sektora jasan su pokazatelj snage i veličine događanja kojem ne može konkurirati niti jedan drugi događaj u smislu sektorske razmjene iskustava i mogućnosti umrežavanja.

BRAND MANAGEMENT & MANAGING BRAND EQUITY

Brand Management &ManagingBrandEquity uključuje projekte GREEN MARK – SIGN OF EXCELLENCE te GREEN LABEL – PROOF OF SUSTAINABILITY.

Projekti GREEN LABEL i GREEN MARK nastali su u okviru ‘Programa diversifikacije energetski učinkovitih (održivih) usluga, proizvoda i tehnologija dostupnih na hrvatskome tržištu’. GREEN LABEL s jedne strane prati poslovne procese i sustave tvrtki te njihovu usklađenost s najvišim standardima energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, a GREEN MARK s druge strane izdvaja ‘green’ usluge, proizvode i tehnologije. U Republici Hrvatskoj trenutno su 44 pravne osobe nositelji oznake GREEN MARK za ukupno 46 brendova, a nositelje možete vidjeti na linku.

EXCELLENCE RECOGNITION

ExcellenceRecognition obuhvaća dodjelu Prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva GREENOVATION te Prve hrvatske nagrade za kreativne i inovativne projekte u turizmu CBTour.

Društvena dimenzija ovog projekta dodatno je ojačana osmišljenim i tijekom 2012. godine po prvi puta provedenim izborom dobitnika ‘Prve hrvatske nagrade za razvoj zelenoga gospodarstva GREENOVATION. U travnju 2013. godine izabrani su i dobitnici nagrade GREENOVATION 2013. čime su odabrani TOP projekti hrvatskog zelenog gospodarstva u 2013. godini. Svečanost dodjele nagrada i prvi Godišnji susret nositelja oznake GREEN MARK, u prisustvu ministra zaštite okoliša i prirode, gospodina Mihaela Zmajlovića, održali su se 16.04.2013. godine u hotelu DoubleTreebyHilton u okviru 4. Zagrebačkog energetskog tjedna.

Zagrebački energetski tjedan projekt je koji provodi Grad Zagreb -Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Navedeni je gradski ured generalni partner Saveza od njegovog osnutka, a članovi i partneri Saveza već tradicionalno sudjeluju na navedenom događanju.

Iako se sektor zelenog gospodarstva najčešće povezuje s obnovljivim izvorima energije, energetskom učinkovitošću i zaštitom okoliša općenito, važno je naglasiti kako je Savez za energetiku Zagreba ‘duboko’ involviran u turističkom sektoru. Naime, u veljači 2013. godine Savez je objavio četvrti po redu javni natječaj za dodjelu prestižne godišnje nagrade ‘CBTour® – CroatianBusinessTourism’ za istaknute kreativne i inovativne programe u hrvatskom turizmu. Dodjela nagrada, već tradicionalno, održava se na Svjetski dan turizma, 27.09. svake godine. Tema Svjetskog dana turizma, određena od strane UNWTO-a, do sada je uvijek bila povezana sa sektorom zelenog gospodarstva što dodjelu ove nagrade čini još interesantnijim u kontekstu postizanja ciljeva rada i djelovanja Saveza za energetiku Zagreba. Institut za turizam Hrvatske 2012. godine, prilikom izrade Glavnog plana i strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, naveo je kako je projekt CBTour® jedini projekt aktivne promocije i poticanja razvoja kreativnog i inovativnog turizma, što je ovom projektu dalo snažnu institucionalnu podršku. Sve dobitnike nagrade CBTour® od 2010. do 2012. godine kao i dodatne informacije možete dobiti na www.CBTour.eu.

MEDIA MANAGEMENT

Media Management obuhvaća medijski Portal CROENERGO.EU – Energija i okoliš na jednom mjestu; GREENVEST.COM.HR – Investin Green Croatia; NET: Nacionalni energetski tjednik – Energetske novosti, komentari i analize; Magazin LIVING GREEN – Prvi hrvatski green lifestyle magazin te izdvojene specijale u drugim medijima (Večernji list i Poslovni dnevnik).

Portal CROENERGO.EU središnje je regionalno medijsko mjesto, a putem kojeg se kroz više od 50 rubrika prate novosti i aktualnosti iz područja businessa, energije, okoliša, politike, prijevoza, tehnologija, financijskog i investicijskog tržišta te znanosti. U dvije godine rada realizirano je nešto više od 15.000 medijskih vijesti, 125 medijskih pokroviteljstava domaćih i međunarodnih događanja, a na portalu je dostupna i Baza poslovnih subjekata te Baza zelene nabave. Za razliku od drugih medija, redakcija portala nastoji progovarati pozitivno te regionalnoj javnosti dati sveobuhvatne informacije i o srodnom nacionalnom i europskom zakonodavstvu, izvorima financiranja te predstavljati revolucionarne koncepte i rješenja s posebnim naglasnom na održivi razvoj.

Savez za energetiku Zagreba u prosincu 2012. godine u hotelu DoubleTreebyHilton, u prisustvu gospodina Mihaela Zmajlovića, ministra zaštite okoliša i prirode, održao je promociju Prvog hrvatskog green lifestyle magazina ‘LIVING GREEN’ i ‘Programa Living Green LoyaltyCard’. Magazin LIVING GREEN pokrenut je radi dodatnog osnaženja medijskog prostora i afirmacije krajnjih potrošača na teme vezane uz zeleno gospodarstvo u cijelosti te posebno na povećanje nabave i korištenja energetski i okolišno prihvatljivih usluga, proizvoda i tehnologija dostupnih na hrvatskom tržištu. Magazin LIVING GREEN besplatan je i dostupan u online izdanju, a izlazi četiri puta godišnje. Sva dosadašnja izdanja možete pogledati na sljedećem linku, a preostala izdanja biti tijekom 2013. godine biti će objavljena 15.09. i 15.12..

Living Green Loyalty kartica besplatna je za sve potrošače na razini Hrvatske i omogućava im da na nizu prodajnih mjesta ostvare pogodnosti upravo prilikom nabave energetski i okolišno prihvatljivih usluga, proizvoda te posebno tehnika i tehnologija.

Govoreći o medijskoj djelatnosti Saveza za energetiku Zagreba, kao temeljnom osloncu u promociji i popularizaciji zelenog gospodarstva, važno je naglasiti i kako je vodstvo Saveza tijekom 2013. godine u suradnji s poslovnim dnevnikom Business.hr realiziralo dva redovna izdanja specijala ‘EKO:NOMIJA – U službi zelenog gospodarstva’.

Savez za energetiku Zagreba u suradnji s Večernjim listom tijekom 2012. godine započeo je promociju svojih projekata i posebno projekata članova u okviru Nacionalnog energetskog vjesnika ‘EnergoTESLA’. Suradnja se posebno nastavila tijekom 2013. godine na način da je Savez za energetiku Zagreba, osim prisustva u tiskanom izdanju ‘EnergoTESLA’-e do kraja godine, putem brenda ‘GREENVEST’ podržao produkciju online izdanja ‘EnergoTESLA’-e u okviru portala Večernji.hr i to od 01.05. pa sve do 31.12.2013. godine. Online izdanju specijala ‘EnergoTESLA’ možete pristupiti putem sljedećeg linka.

Osim toga, Savez za energetiku Zagreba i Energo Media Servis u suradnji s web izdanjem Poslovnog dnevnika Poslovni.hr, koristeći brend GREENVEST, pokrenuo je 01.04.2013. godine istoimeni specijal. Vijesti unutar specijala ‘GREENVEST’ u cijelosti su u produkciji ENERGO MEDIA SERVIS-a, a posebnu pažnju posvećuje radu i djelovanju članova i partnera Saveza za energetiku Zagreba. Specijal ‘GREENVEST’ na portalu Poslovni.hr biti će u produkciji do 31.12.2013. kada će vodstvo Saveza za energetiku Zagreba donijeti plan o suradnji za budući period.

Savez za energetiku Zagreba pokrenuo je i ‘NET: Nacionalni energetski tjednik – Energetske novosti, komentari i analize’ koji svakoga petka izlazi u novinskoj formi u e-izdanju. Cilj ove medijske platforme je stvoriti ‘printabilno’ izdanje sa najaktualnijim vijestima iz energetskog sektora iz zemlje i svijeta te na takav način informirati krajnje korisnike o svim zbivanjima toga tjedna.

SALE MANAGEMENT

Sale Management obuhvaća zastupstvo i prodaju putem green-techshopa na domeni ENERGOSTORE.COM, ali i izravnu prodaju usluga, proizvoda i tehnologija putem ENERGO MEDIA SERVIS-a.

U listopadu 2012. godine Savez za energetiku Zagreba uz generalno partnerstvo tvrtke Robert Bosch d.o.o. realizirao je Prvi europski green-techonlineshop ENERGOSTORE.COM – U srcu zelenih tehnologija – središnje mjesto za nabavu energetski učinkovitih usluga, proizvoda i tehnologija. U aktualnoj fazi shop-a prisutno je više od 750 energetski učinkovitih tehnologija, a iste su podijeljene u sljedeće kategorije – dizalice topline, hladnjake, klima uređaje, kotlove, mikrovalne pećnice, perilice i sušilice, plinsku tehniku, solarnu tehniku, televizore i tehnologije za korištenje energije vjetra.

PROFIT MANAGEMENT

Svim komercijalnim uslugama i proizvodima Saveza za energetiku Zagreba od travnja 2012. godine upravlja razvojna tvrtka ENERGO MEDIA SERVIS, a isto je od početka 2013. godine brendirano pod zajedničkim sloganom ‘Integrirana rješenja i platforme za razvoj zelenog gospodarstva…’. 

Upravo u nastojanju još snažnijeg postizanja prepoznatljivosti, kvalitete i jedinstvenosti, Savez za energetiku Zagreba zajedno s tvrtkom Energo Media Servis d.o.o. uložio je značajna sredstva u postupak zaštite intelektualnog vlasništva pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske – pokretanjem i okončavanjem postupka zaštite žigova i industrijskog dizajna.

ENERGO MEDIA SERVIS je agencija koja kontinuirano razvija te pruža usluge integriranih rješenja i platformi za popularizaciju, rast, razvoj i konkurentnost zelenog gospodarstva.

ENERGO MEDIA SERVIS bavi se konzaltingom u području financiranja zelenih investicijskih projekata na domaćoj i europskoj razini, aktivan je u području razvoja investicijskih projekata, vrši usluge agencije za odnose s javnošću i medijima, upravlja medijskim portalom CROENERGO.EU, green-techonlineshop-om ENERGOSTORE.COM (u tom smislu je zastupnik marki BOSCH, LG, SAMSUNG, INDESIT, AEG, ELECTROLUX, ZANUSSI, UGE itd.), nakladnik je green lifestyle magazina LIVING GREEN, vlasnik LIVING GREEN LOYALTY CARD-a te organizira poslovne edukacije, B2B i B2C međunarodne konferencije, susrete i sajmove (GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA i GREENVEST: HOME EDITION). Također, ENERGO MEDIA SERVIS dodjeljuje oznake GREEN MARK i GREEN LABEL.

Među najistaknutijim klijentima koji su nam ukazali povjerenje izdvajamo ABB d.o.o. Hrvatska, Banco Popolare Croatia d.d., Conversus d.o.o., Đuro Đaković Holding d.o.o., ECO3ENERGY s.r.o., Eko Prijevoz d.o.o., Energija Projekt d.o.o., Gec d.o.o. Plešce, HEP OPSKRBA d.o.o. – Član HEP Grupe, HEP RVNP d.o.o. – Član HEP Grupe, HEP TOPLINARSTVO d.o.o. – Član HEP Grupe, HGK – Europska poduzetnička mreža u Hrvatskoj, PEUGEOT Hrvatska d.o.o., REMONDIS Madison d.o.o., Robert Bosch d.o.o., Schneider Electric d.o.o., Tectra d.o.o., Tehnoplast Profili d.o.o., Telektra d.o.o., Trigranit Lanište d.o.o., Upgrade Energy d.o.o., YtongPorobeton d.o.o., Zagrebačka banka d.o.o. te drugih više od 250 klijenata.

Uz navedene aktivnosti, ENERGO MEDIA SERVIS kontinuirano radi na pronalaženju novih, inovativnih i učinkovitih rješenja za dodatnu promociju i sve veću zastupljenost svih segmenata zelenog gospodarstva među gospodarstvenicima i građanima te kroz pažljivo osmišljene koncepte i modele svojim klijentima uvijek pruža “uslugu više”.

U rujnu 2013. godine, samo 1,5 godinu od svojeg utemeljenja, tvrtka je okončala postupak uspostave sustava upravljanja kvalitete prema normi EN ISO 9001:2008, a čiju je opsežnu certifikaciju proveo njemački certifikacijski div DQS-UL – DQS Zagreb d.o.o.. Ova je hrvatska tvrtka prva na razini Europske unije uspostavila i primjenjuje sustav upravljanja kvalitete za ‘Pružanje usluge integriranih rješenja i platformi za popularizaciju, rast, razvoj i konkurentnost zelenog gospodarstva te konzaltinga na području financiranja zelenih investicijskih projekata na domaćoj i međunarodnoj razini’.

ENERGO MEDIA SERVIS nalazi se na 2. mjestu Hrvatskog kvocijenata inovativnosti (HKI) za 2012. u kategoriji malih tvrtki. Procjena je na osnovi usporedbe sa 254 male tvrtke s manje od 50 zaposlenika iz raznih sektora i industrija u Hrvatskoj. U ukupnom bodovanju HKI-a, tvrtka se nalazi na 2. mjestu od ukupnog broja tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju. Ova procjena je na osnovi usporedbe sa 300 malih, srednjih i velikih hrvatskih tvrtki iz raznih sektora i industrija te registriranih u različitim geografskim područjima Hrvatske. Cilj HKI istraživanja je izraditi perceptivnu analizu stanja inovativnosti u hrvatskim tvrtkama koristeći standardizirani upitnik.

Proces tranzicije gospodarstva u ‘zeleno’ složen je i dugotrajan, ali je isplativ za očuvanje resursa za buduće generacije! Priključite se Savezu za energetiku Zagreba te budite dio integriranih rješenja i platformi za razvoj zelenog gospodarstva.

Za članstvo u Savezu za energetiku Zagreba zatražite pristupnicu, a strukturu mogućih članskih statusa, iznosa redovnih godišnjih članarina i pripadajućih pogodnosti možete dobiti pozivom u Informativni centar Saveza za T: +385-1-6441-445 ili slanjem upita na info@croenergo.eu.

Povratak na Net.hr