dm

Zdravi zubi – preduvjet općeg zdravlja (i prekrasnog osmijeha)

U nedjelju 20. ožujka deveti će put biti obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja, čiji je cilj podizanje svijesti o oralnom zdravlju te isticanje značaja kvalitetne brige o oralnoj higijeni kod svih dobnih skupina. dm će povodom Dana oralnog zdravlja omogućiti svojim kupcima da zamjene svoje stare četkice za nove.

A kako najbolje iskoristiti novu četkicu, uz još par savjeta, pročitajte u nastavku.

Kvalitetno održavanje oralne higijene započinje čišćenjem zubi, a njih je potrebno čistiti najmanje dva puta dnevno i to ujutro nakon buđenja, kako bi se uklonile sve nečistoće, bakterije i plak koji su nastali preko noći te prije spavanja kako bismo imali “manje posla” ujutro. Za čišćenje zubi koristite četkicu s mekim vlaknima kako biste što uspješnije otklonili naslage i nečistoće sa zubi. Ne zaboravite očistiti i jezik, jer on je glavni izvor lošeg zadaha.

Savjet plus: četkicu za zube potrebno je mijenjati kada primijetite znakove istrošenost ili nakon tri mjeseca korištenja. Također, četkicu obavezno zamijenite nakon gripe, prehlade ili infekcije grla i tako onemogućite ponovnu zarazu.

Čišćenje zubi četkicom i pastom za zube nije dovoljno jer vlakna četkice ne mogu uspješno očistiti mjesta na kojima se zubi dodiruju. No, i za to postoji rješenje, a to je naravno zubni konac koji je potrebno koristiti najmanje jednom dnevno. Dontodent sensitive zubni konac uspješno otklanja plak, nečistoće i ostatke hrane koji ostaju između zubi. Korištenjem zubnog konca sprječavate upale i krvarenje zubnog mesa.

Dontodent sensitive zubni konac
Dontodent sensitive zubni konac

 

Završni udarac bakterijama i nečistoćama u svojoj usnoj šupljini zadajte Dontodent vodicom za ispiranje usta. Osim što vas štiti od stvaranja naslaga i karijesa, održava zubno meso zdravim te osvježava dah.

Dontodent sensitive vodica za ispiranje usta
Dontodent sensitive vodica za ispiranje usta

 

Konačan rezultat kvalitetne higijene su čisti zubi bez naslaga, čvrsto zubno meso koje ne boli i ne krvari te ugodan i svjež dah. Ponavljate ove korake svaki dan nekoliko puta i vaš će osmijeh će biti zdrav i lijep.

Povratak na Net.hr