PAŽNJA

Opasnosti iz prirode kojih niste ni svjesni

Male opekline, ogrebotine i druga manja oštećenja kože mogu postati prava noćna mora ukoliko nisu sanirane na pravilan način.

Roštiljanje u prirodi, vožnja bicikla ili penjanje po drveću predstavljaju aktivnosti u kojima uživate ne misleći o poslu i obavezama. No, male nezgodne situacije se događaju i dočekajte ih spremno.

Male opekline, ogrebotine i druga manja oštećenja kože mogu postati prava noćna mora ukoliko nisu sanirane na pravilan način. Bakterije na površinskom sloju kože lako ulaze u svježu ranicu i mogu uzrokovati bolnu infekciju koja bi vikend mogla ostaviti u lošem sjećanju.

Mislite unaprijed o tim naizgled malim stvarima i uz svoju obaveznu opremu za bezbrižan vikend u prirodi ponesite i antibakterijsko sredstvo.

Ljudska koža po svojoj je prirodi puna različitih bakterija na površinskom sloju koje nam u normalnim okolnostima ne čine problem. No kad se na koži pojavi oštećenje poput najobičnije ogrebotine ili opekline, bakterije imaju otvoren put do unutrašnjosti i čak u ne tako rijetkim slučajevima mogu uzrokovati i ozbiljnije komplikacije.

Kod manjih opeklina od roštilja nipošto nemojte bušiti mjehur koji će nastati na mjestu same opekline kako bi izašla tekućina jer možete izazvati širenje infekcije i prodor bakterija u ranu. Zahvaćeno mjesto stavite pod mlaz hladne vode desetak minuta. Nipošto nemojte nanositi led jer bi mogao povećati bol. Hladna voda smanjit će bol, a uvelike ublažiti i pojavu mjehurića na mjestu opekline. Nakon ublažavanja boli hladnom vodom nanesite antibakterijsko sredstvo s učinkom pospješivanja zacjeljivanja rane koje ima i hidratizirajuća svojstva što je važno za brže cijeljenje rane.

 

2u1 antibakterijsko sredstvo s učinkom ubrzanog zacjeljivanja rana   

Uobičajeni antiseptici za dezinfekciju rana neselektivni su pa uz uništavanje mikroba često oštećuju i zdravu okolnu kožu. Tyrosur je proizvod koji ima antibakterijska svojstva te svojim hidrazitirajućim učinkom pomaže bržem zacjeljivanju rana. Dolazi u dvije varijante: gel i prašak.

Tyrosur gel i prašak jednostavni su i ugodni za upotrebu te omogućavaju sigurno i ubrzano cijeljenje svih tipova malih površinskih rana, zanoktica, upaljenog korijena dlake nakon depilacije ili brijanja, upaljenih prištića,  manjih opeklina, upala nastala nakon piercinga ili nošenja naušnica, raščešane rane nakon uboda komaraca, žuljeva i sličnih manjih ozljeda kože.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku
Autor: Parlov Una

Povratak na Net.hr