Fali vam više od nekoliko zubiju?

Ima barem pet razloga zbog kojih možemo izgubiti jedan, dva ili više zubiju:

1. Loša ili nedostatna higijena
2. Bolest usne šupljine i zubiju
3. Kriva odluka / neispravno liječenje
4. “Starost” / godine
5. Nesreća

Posljedice nedostatka nekoliko zubiju su izrazito neugodne. “Rupe” i izrazito teško žvakanje hrane mogu biti izvor zdravstvenih i probavnih smetnji, no problem bezubosti često bude izvor velika doze nervoze i nesigurnosti jer nismo zadovoljni svojim izgledom, a vrlo vjerojatno i osjećamo kako nas okolina osuđuje (ogovara).

Nedostatak više zubiju u čeljusti tj. bezubost je izrazito veliki zdravstveni ali i estetski problem za svakog čovjeka. Poseban teret tome može biti fizička trauma (automobilska nesreća, pad, udarac) ili genetska predispozicija propadanja zubiju (“loši zubi”) koji od mladog čovjeka stvore “starca”.

U medijima se s vremena na vrijeme spominje napredak tehnologije gdje će nam stomatolozi budućnosti uz par čarobnih kapljica “uzgojiti” novi zub ali daleko je to od današnje realnosti i proći će još puno godina do prvih konkretnih i sigurnih koraka.

Zato tu nastupa protetika kao trenutno najbolje rješenje za nedostatak zubiju. Izrada umjetnih tj. nadomjesnih zubiju od davnina je poznata radnja, no tek se zadnjih nekoliko godina tehnologija toliko razvila da je ovaj proces dovela gotovo do savršenstva.

Peek-cirkon ili cirkon-kompozit kombinacija je materijala iz kojih se danas “proizvode” najbolji zamjenski zubi, a u kombinaciji s kvalitetnim implantatima rezultati budu “novi” zubi koji savršeno pristaju uz usnu šupljinu ali i  karakter osobe.

Nema lijepljenja ili namakanja u čaši, nema ispadanja, nema straha od žvakanja ili smijanja. 100% funkcionalno i sigurno – All on 4 ili All on 6 trenutno su jedina efikasna i trajna rješenje za bezubost cijele čeljusti.

Dental Centar Miletić je specijalizirani centar za izvođenje All on 4 i All on 6 implantoloških rješenja, te su se njegovi implantološki stručnjaci nedavno vratili s napredne edukacije izumitelja All-on-4 protokola prof. Paulo Malo iz Malo Clinic (Portugal) i dodatno unaprijedili znanja i vještine.

Imate li potrebu za All on 4 ili All on 6 rješenjima (nedostatak više zubiju) ili vam nedostaje samo jedan zub, javite se na 01 2046 816 za dogovor na besplatne konzultacije, a više detalja o Dental Centar Miletić možete pogledati na http://dental-miletic.com/usluge/all-on-4-i-all-on-6/.

Dental Centar Miletić

p.s. Jeste li znali da unutar 24 sata od ugradnje implantanata dobijete fiksni privremeni most koji nosite dok se implantati “primaju” za kost? Bez neugode i neprospavanih noći – brzo, efikasno i iznimno lijepo.

Povratak na Net.hr