banner

DOBITNICI

Odabrali smo dobitke nagradnog natječaja „ Vidiš li dobro?“

Čestitamo dobitnicima nagradnog natječaja „Vidiš li dobro“ koji je omogućila Klinika Svjetlost.

Lasersko skidanje dioptrije u Klinici Svjetlost osvojila je: Antonija Tvorek

Dobitnici besplatnog pregleda vida u Klinici Svjetlost su:

  1. Antonela Matović
  2. Tihana Srbić
  3. Domagoj Baričević

 

Klinika Svjetlost

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja pruža kompletnu uslugu. Poznata je po najvišim standardima tehničke podrške i ljudskog znanja te se konstantno pokazuje kao predstavnik najnovije tehnologije u oftalmološkoj praksi. Prva je privatna sveučilišna klinika u Hrvatskoj, a osim u Zagrebu, gdje je smještena matična ustanova, ima svoje centre i u Splitu, te susjednoj Bosni i Hercegovini u Sarajevu i Banja Luci.

Liječnici Klinike Svjetlost su vrhunski stručnjaci s desecima tisuća operativnih zahvata iza sebe koji svakom pacijentu pristupaju individualno i traže najbolje moguće rješenje za njega.

JEDNOM GODIŠNJE OBVEZAN PREGLED VIDA!

Više od 80% svih problema s vidom mogu biti prevenirani ili izliječeni ako obavite redoviti pregled očiju. Iako nemate osobitih smetnji s vidom jedanput godišnje se preporučuje napraviti detaljan opći oftalmološki pregled. Dr. Adi Pašalić, spec. Oftalmolog, objasnio je kako to izgleda u stvarnosti. Osnovni oftalmološki pregled sastoji se od određivanja vidne oštrine s dioptrijom na daleko i blizu, mjerenja očnog tlaka, pregleda prednjeg segmenta oka pod uvećanjem (vjeđe, spojnica, rožnica, prednja očna sobica, zjenica i leća) i širenja zjenica s pregledom stražnjeg segmenta oka (staklovina, očni živac, retina i krvne žilice).

Često pregledom očiju možemo vidjeti promjene na krvnim žilama, uslijed visokog krvnog tlaka, aterosklerozu, promjene uslijed dijabetesa te druge neurološke probleme kao što je npr. multipla skleroza, čak prije nego simptomi tih bolesti budu prepoznati. Također, bitno je znati da se pregledom očiju može pratiti i napredovanje ili uspješno liječenje navedenih bolesti. Prosječan opći oftalmološki pregled traje oko sat vremena, a tijekom pregleda liječnik procjenjuje jesu li potrebne dodatne pretrage. Zbog širenja zjenica vid nekoliko sati nakon pregleda može biti blago zamućen pa se u tom vremenu ne preporučuje vožnja automobila. Vrlo je važno napraviti dječji oftalmološki pregled u ranim godinama života jer se zna da se razvoj vida završava do osme godine te da se značajan dio problema vida kod djece može spriječiti ili izliječiti.

Povratak na Net.hr