Ljetna njega

Ne želite suhu, grubu i ispucanu kožu nakon boravka na moru. Evo što možete učiniti

Izlaganje kože na suncu donosi sa sobom određene benefite kao što je lijep i preplanuo ten, stvaranje vitamina D, ali za sobom povlači i isušivanje kože koju je tijekom ljeta potrebno kontinuirano njegovati i hidratizirati.  Posljedice su vidljive na koži cijelog tijela, ali ipak najviše na koži lica, vrata i dekoltea. Koža je suha, naborana, gruba, često nejednako pigmentirana, ljuska se te izgleda starije i nenjegovano. Neoprezno izlaganje kože suncu za sobom povlači stanja kao što je melanom, ali i fotostarenje kože, a rezultat su prijevremene bore, tanka i suha koža.

Pilingom odstranite odumrle stanice

Koži je potrebno vratiti vlagu, ali je prije toga potrebno s nje odstraniti površinski sloj mrtvih stanica. Za to koristite blagi piling ili piling gelove koji odstranjuju samo odumrle gornje stanice kože, a ne izazivaju iritacija ili dodatno isušivanje.  Čarobni piling gel iz Olivala namijenjen je nježnom i temeljitom čišćenju kože tijela. Gel je blagog mirisa i ugodne teksture koja se lako ispire, a njegova nježna pjena ne nadražuje, niti peče oči. Baza mu je prirodni tenzid koji ne isušuje kožu, bez štetnog SLS-a, a emolijentni biolipidi ju dodatno hidratiziraju, nakon čega koža postaje meka i glatka. Pilirajuća zrnca usitnjenih koštica marelice i masline pomažu u uklanjanju odumrlih stanica s površinskog sloja kože čime se dodatno potiče regeneracija te produljuje njen mladenački tonus i izgled.

 Suha ulja za hidratiziranje

Nakon pilinga slijedi hidratiziranje i hranjenje pomoću popularnih suhih ulja koja imaju visoku učinkovitosti u obnovi hidrolipidne barijere kože, što u konačnici rezultira  lijepim i njegovanim izgledom suncem isušene kože.  Plemenita ulja lješnjaka, jojobe, makadamije, ruže i badema s obiljem E vitamina nalaze se  u Olival Čarobnom zlatnom ulju. Nanosi se laganom masažom ili utrljavanjem dok se ne upije u kožu, ne ostavlja masni trag i brzo se upija.  Visokovrijedna prirodna ulja  hidratiziraju  kožu i povećavaju njenu elastičnost, štite ju i hrane, a sadržane zlatne čestice će dodatno naglasiti i produljiti vašu preplanulost. Prednosti suhih ulja su što ne ostavljaju masni trag, brzo se upijaju, duže se zadržavaju na površini kože,  teže se ispiru vodom i ne zatvaraju pore te ne stvaraju prištiće.

“Da bi se postigao taj osjećaj „nemasnog ili suhog“  ulja upotrebljavaju se  ulja koja se brže upijaju u kožu, na granici su  voskova i ulja, kao što je npr. jojobino i makadamijino ulje.  Stoga se u izradi formulacije najčešće odabire  spektar najfinijih ulja koja sinergijski  djeluju na elastičnost kože, hrane ju i štite uz željeni brzoupijajući efekt. Jednom riječju, to su lipidi, odnosno masnoća neophodna u njezi kože izvana“, naglasila je magistra farmacije Vlasta Pojatina.

Kod suhe kože ulje može biti i podloga za kremu, dok ih za  masnu kožu treba koristiti u manjoj količini. Pri nanošenju suhih ulja potrebne su manje količine nego ostalih preparata, a mogu se koristiti na svim dijelovima tijela na kojima koristimo i kreme, kao i za njegu kose.  Suha ulja u svom sastavu najčešće imaju visokovrijedna prirodna ulja koja kožu hidratiziraju i povećavaju njenu elastičnost, a ukoliko preparat sadrži i visokovrijedno ulje smilja ima i prirodni anti age učinak. Više na  www.olival.hr.

Povratak na Net.hr