Međimurcu za v pinklec najbolji je hrvatski sendvič!

Image
15.4.2019.
12:56
VOYO logo

Zvijezdin Servis za sendviče već je popravio brojne svjetske sendviče, a sad napokon imamo i najbolji hrvatski sendvič – Međimurcu za v pinklec.

Svježi sir i vrhnje, matovilac, međimursko meso „z tiblice“ - tradicionalan sastavni dio kulturne baštine međimurskog područja te Zvijezda majoneza dobitna su kombinacija okusa koja je oduševila žiri natječaja Zvijezda traži hrvatski sendvič i autorici, Tini Polanec, donijela 10.000 kuna na potrošačkoj kartici te paket Zvijezdinih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natječaj je pristiglo više od 400 recepata koji su ispoštovali geslo svih ljubitelja sendviča, a to je da je sendvič bezveze bez Zvijezda majoneze. Izbor nije bio jednostavan, a međimurski sendvič žiri je zaintrigirao i autohtonim namirnicama i kreativnim imenom.

Drugo mjesto i nagradu od 5000 kuna na potrošačkoj kartici osvojio je Ivan Venžera s receptom za sendvič Zelena Istra, a treće mjesto i nagradu od 3000 kuna na potrošačkoj kartici uz paket proizvoda pripalo je sendviču Morski Vuk, koji je osmislio Tomislav Lubina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprobajte recept za najbolji hrvatski sendvič koji je popravila Zvijezda majoneza, a inspiraciju za još sendviča pronađite na http://www.serviszasendvice.hr/

RECEPT Međimurcu za v pinklec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 2 kom. pecivo od heljdinog ili kukuruznog brašna
  • 50 g svježeg sira
  • 20 g kiselog vrhnja
  • 50 g svježih gljiva
  • 25 g matovilca
  • 20 g crvene paprike
  • 4 šnita odrezanog mesa s tiblice
  • sol, papar, mljevena paprika
  • Zvijezda majoneza

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su naši stari odlazili na put, ili raditi cijeli dan u vinogradu, spakirali bi si pinklec. Obavezan dio svakog pinkleca bio je sendvič, a, kod nas u Međimurju, obavezan dio svakog sendviča je "meso z tiblice".

U posudi pomiješamo sir, vrhnje i mljevenu crvenu papriku. Na malo ulja dinstamo gljive, a kad su gotove, začinimo ih solju i paprom. Odrežemo par šnita mesa s tiblice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecivo prerežemo na pola pa donji dio premažemo mješavinom sira i vrhnja. Na to stavimo komade mesa s tiblice, a zatim matovilac i gljive

Dodamo narezanu crvenu papriku i prelijemo Zvijezda majonezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecivo preklopimo, zamotamo, i međimurski je sendvič spreman za nositi na put!

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo