Božićni domjenci uz vrhunski riblji restoran u Zagrebu!

U susret blagdanskom veselju, zagrebački restoran Bota Šare najavljuje posebnu ponudu pod nazivom “Za svakog ponešto”. Bilo da je riječ o poslovnom domjenku, obiteljskom ručku, brzom ali zdravom zalogaju, Bota Šare gastro tim pruža Vam gurmanski užitak za svaku prigodu:

  • DOMJENCI U RESTORANU – posebne ponude raznovrsnih ribljih i mesnih menija.
  • MARENDE U RESTORANU – u svakodnevnoj ponudi su riblje marende. Uživajte u odresku od tune ili gofa, srdelama ili gavunima na gradelama, pašticadi od tune, itd.
  • TETA ČUVALICA U RESTORANU – za vrijeme ručka vikendom osiguravamo čuvanje djece, te nudimo i poseban dječji jelovnik.

KUĆICA – očekujemo Vas na Europskom trgu od 26. studenog gdje u Bota Šare kućici poslužujemo naše autohtone delicije: Malostonske kamenice & pjenušac, pečenu primorsku domaću kobasicu, domaći pršut i umbuo, tunu tartar, makarule, domaće tučene masline, ukiseljenu ljutiku, fritule/prikle, kuhano vino i još mnoga druga iznenađenja. U okviru naše ponude autohtonih delicija je i sušena riba golub (pripravljena na bijelo), jelo koje će svojim okusom iznenaditi i najprobirljivija nepca.

Pomno prateći svjetske trendove, kulinarska priča restorana Bota Šare ne prestaje iznenađivati. Pored tradicionalne ponude dalmatinskih specijaliteta uvedena je ponuda kreativnih japanskih specijaliteta koji su zasjali u fuziji s domaćim namirnicama od kojih izdvajamo škampe, kamenice, jadransku plavorepu tunu, sabljarku, zubaca, gofa, itd. Ulazeći u zimu, u staroj obiteljskoj kući u Dubrovačkom primorju, obitelj Šare je prema starim seoskim receptima osušila morskog goluba i pripremila ručno rezanu domaću kobasicu. Poštujući tradiciju i inzistirajući na lokalnoj namirnici, svinje su kupljene iz eko uzgoja a pri izradi kobasica koristila se isključivo stonska sol i papar.

This slideshow requires JavaScript.

Tko jednom proba dalmatinsku domaću kobasicu shvatit će otkuda težaku tolika snaga da se bori s kamenom i kroti škrtu zemlju. Za pripremu jela koristimo isključivo organske namirnice proizvedene uz poštivanje mora, zemlje i životinja. Slane inćune i srdele sami pripremamo. Posebno smo ponosni i na vrt kojeg krasi pregršt sezonskog povrća i nezaobilazna domaća raštika koju možemo ubrati svih 365 dana u godini. Gajeći prijateljske odnose s lokalnim ribarima, na dnevnoj bazi nam stiže svježa riba, vrlo često direktno s “Big game fishing” brodova.

Obratite nam se s povjerenjem. Rado ćemo Vas saslušati i za Vas pripremiti savršen kulinarski užitak.

BOTA – mjesto gdje se susreću gastronomska prošlost, sadašnjost i budućnost.

 

Oyster & Sushi Bar Bota

Restaurant Bota Šare

Ulica kralja Zvonimira 124,

10000 Zagreb

t. 01 / 231 6745

e. zagreb@bota-sare.hr

w. bota-sare.hr

 

Povratak na Net.hr