Sutra u Probnoj kući IKEA s Frühstückom u krevetu

Isprobali smo virtualnu IKEA kuhinju i prilično se dobro zabavili

U potpunosti opremljena kuhinja skladnih boja. Toliko uredna i čista, kao da netko, u najmanju ruku, stalno vodi računa o njoj. Ali, ipak, djeluje prilično realno. Otvaram prvu ladicu odmah blizu kuhališta i ugledam predivno i pametno posloženo posuđe. Vadim lonac, zatvaram ladicu. Okrećem se, uzimam povrće s daske za rezanje i bacam ga u sudoper. Otvaram slavinu (kakvu već dugo želim), ponovno se okrećem i palim indukcijsko kuhalište… Na kraju, ostatke, naravno, odlažem u odgovarajuće mjesto za organski otpad. Tražim… Aha, tu si!

Ovako je izgledao moj susret s IKEA virtualnom kuhinjom u kojoj možete raditi sve baš kao da ste u onoj pravoj. Uz malu pomoć tehnologije – potrebno je na oči nataknuti posebne naočale, joysticke uzeti u ruke i sve je spremno za vaše virtualno putovanje IKEA kuhinjom.

Skidam naočale koje me vraćaju iz virtualnog u svijet realnosti. Okrenem se oko sebe, kad tamo opet kuhinje. Nastavljam isprobavati kuhinjske elemente, tanjure, čaše… Gdje sam? U Probnoj kući IKEA, smještenoj na križanju Ilice i Frankopanske ulice (Ilica 42). Smjestila se privremeno, do kraja godine, u godinama praznom lokalu u srcu Zagreba. Na dva kata, uz kuhinjski i blagovaonski namještaj, IKEA je dio prostora posvetila demokratskom dizajnu, a dio održivosti u domu nudeći rješenja za konkretne uštede. Očekivano, djeca imaju svoj presladak kutak za igru, a tu je i prostor za relaksaciju. Namjera Probne kuće jest dati priliku posjetiteljima da  probaju različite varijacije kuhinjskog, ali i drugog namještaja, prije nego što se odluče za kupnju.

This slideshow requires JavaScript.

Naime, svi oni koji se trenutno sele, netom su se preselili ili pak planiraju (pre)urediti svoj životni prostor, najbolje znaju kako je proces kupovine namještaja dugotrajan i kako zahtijeva puno angažmana. Namještaj se baš i ne kupuje na prvi pogled, zar ne? Namještaj najprije promatramo, svidi nam se, pa ga mjerimo, isprobavamo. I na kraju cijele priče potrebno je i slaganje svih ukućana, što često nije baš najlakši dio zadatka. Upravo zato otvorena je Probna kuću IKEA, otkriva Igor Štefanac, PR menadžer tvrtke IKEA Hrvatska, kako bi IKEA svoja rješenja i proizvode približila ljudima. Probna kuća IKEA mjesto je u kojem se isprobava namještaj, a ako im se stvarno svidi i misle da je baš to ono što traže, mogu ga kupiti online – putem kompjutera dostupnih u Probnoj kući, na kojima mogu obaviti svoju narudžbu ili mogu posjetiti robnu kuću u Rugvici.

Probna kuća IKEA Zagreb nudi i raznolik program za građane

Uz inspiraciju za uređenje doma, Probna kuća IKEA u samome srcu metropole najavljuje raznolik program i aktivnosti, a poseban dio programa namijenjen je najvažnijim ljudima na svijetu – djeci.

Sutra, u subotu, kreće prva aktivacija za ljubitelje IKEA rješenja i dobre glazbe, od 10 do 18 sati, pod nazivom Probaj Frühstück u krevetu. Posjetitelje Probne kuće IKEA zabavljat će dobro uhodani DJ trojac Frühstück koji će servirati glazbeni doručak od jutarnjih sastojaka, kao što su hip – hop, disco, jazz ili soul. Rasplesanu atmosferu dodatno će začiniti i IKEA Food tim koji će okupljenima servirati i slasne i zdrave zalogaje. I to ravno u krevet svim onima koji u Probnu kuću IKEA probaju doći obučeni u odjevne komade ili modne dodatke za spavanje. Na događanje se možeš prijaviti putem Frühstückovog Facebook-a, a dobrodošao si, kako poručuje trojac, i ako samo svratiš.

U Probnoj kući možeš isplanirati svoj PAX ormar

U Probnoj kući IKEA svi kolekcionari tenisica, ljubitelji traperica i skupljači majica mogu probati osmisliti i ormar po svojoj mjeri uz pomoć PAX planera. Tako će svaka sitnica koje se možeš sjetiti napokon imati svoje mjesto, a upravo sitnice čine razliku. Za planiranje PAX-a nije ti potrebno prethodno rezerviranje termina, već to možeš slobodno učiniti odmah po dolasku.

Saznaj više o Probnoj kući IKEA

Ovo je samo djelić svega onoga što nudi Probna kuća IKEA u predstojeća dva mjeseca. Program radionica i aktivnosti za djecu i odrasle, moći će se pratiti putem stranice http://vizijadoma.hr/probna_kuca/. IKEA upozorava da će zbog ograničenog broja mjesta na radionicama i dječjim predstavama, prijave bit moguće isključivo putem te web stranice. Uvjet za sudjelovanje u radionicama i drugim aktivnostima je članstvo u IKEA FAMILY programu (potreban članski broj za registraciju). Učlanjenje u IKEA FAMILY moguće je online na ikea.hr

Kako je prva radionica za djecu koja će se održati u ponedjeljak, 31.10. Probaj biti DJ zombie popunjena u samo sat vremena od otvaranja prijava, morate biti brzi na kliku. Iz Probne kuće IKEA najavljuju da zbog velikog interesa, već razmišljaju o dodatnim terminima za neke radionice.

 

Povratak na Net.hr