TV

NOVA SAPUNICA

SADŽAJ VAŠIH OMILJENIH SAPUNICA: Nova brazilska serija govori nam kako jedino ljubav daje snagu kada život skrene s planiranog puta

HRT1, 12.25, BRAZILSKA SERIJA, Život teče dalje

Ana je perspektivna tenisačica, ali zatrudni sa svojim dečkom Rodrigom. Njezina majka Eva u svemu upravlja njome, te je natjera da raskine vezu i napusti grad kako pokrovitelji ne bi doznali za dijete i raskinuli ugovore. Nakon rođenja malene Júlije, Ana jedva čeka da se vrati tenisu i da Rodrigu kaže istinu o svome odlasku. Kao uvijek, uz nju je sestra Manuela koja joj je poput najbolje prijateljice. Majka Eva svima laže da je Júlia njezino dijete iz neke njezine veze. Eva se uvijek zaštitnički odnosila prema Ani i veoma je angažirana oko nje, a prema Manueli nikada nije pokazivala nimalo nježnosti i topline. Sestre više ne mogu podnositi život s nametljivom majkom, te odluče pobjeći i sa sobom odnijeti malenu Júliju. Putem dožive tešku prometnu nesreću nakon koje Ana pada u duboku komu. Vrijeme prolazi, a kod Ane nema znakova poboljšanja. Manuela preuzima ulogu Júlijine majke. Mori je osjećaj krivnje, te odluči priznati Rodrigu da je Júlia njegova kći. Njih dvoje zajednički dijele sve radosti, ali se i nose s poteškoćama oko djetetova odgoja, te se na kraju i zaljube. Nakon pet godina, Júlia je sretna djevojčica. Zna da je Ana njezina majka i da je s Manuelom zbog majčine odsutnosti. Ana se najedanput budi iz kome i otkriva stvarnost posve drukčiju od one kakvu pamti: Manuela i Rodrigo su skupa, a Júlia Manuelu doživljava kao majku. Ana je radosna jer je Júlia velika i zdrava djevojčica, zahvalna je Manueli jer se brinula o malenoj kao prema svojoj kćeri, ali u sebi je nesretna jer mora zatomiti osjećaje prema Rodrigu i zavist prema Manueli koja živi njezin život. Ana kaže Manueli da je Rodrigo više ne zanima i da joj se sviđa liječnik Lúcio. Zapravo u sebi potiskuje ljubav prema Rodrigu. Ana uživa svesrdnu pomoć svoje drage sestre tijekom prilagodbe novome životu, sve dok njihova majka Eva ne okrene jednu protiv druge. Slijedi Anina velika borba kako bi započela neki novi život. U tome i uspijeva zahvaljujući pozitivnom stavu, upornosti i beskrajnoj ljubavi jer jedino tako može nadići neočekivane životne preokrete.

Brazilska serija Život teče dalje

RTL TV, 13.05, DRAMSKA SERIJA, Ruža vjetrova

U skladu sa Stipinim planom, Marko i Ines hodaju po rubu potpunog raspada braka. Ines se trudi doprijeti do Marka, ali joj ne polazi za rukom. Pokušava ne izgubiti nadu i želi spasiti svoj brak, ali joj Marko, navođen suptilnim Stipinim riječima, ne vjeruje. Njihovu svađu prekida Marica koja je napokon razotkrila istinu o Stipi! Sara nije opčinjena Jakovljevim izljevom ljubavi – želi ga za prijatelja, ali Jakov se ne miri lako s tom činjenicom. Unatoč tome, odluči spasiti Jelaviće i isplatiti njihovo cijelo dugovanje. Ponajviše zbog Sare, ali i iz inata prema Luki.

Ruža vjetrova (Marko i Jakov)

DOMA TV, 16.50, TURSKA SERIJA, Plima i oseka

Ender je depresivna. Ne zna da se Selim odlučio osvetiti Asimu te pogrešno shvati njegove postupke. Selim nakon toga otkrije tajnu koja je bila čuvana dugi niz godina. Ejlul svima na skijanju objavi da voli Merta, što Mert nije očekivao. Jaman se vrati s odmora, no ubro shvati da mu je majka nestala. Za sobom je ostavila samo neobično pismo.

Plima i oseka (Mira i Jaman)

NOVA TV, 18.15, TURSKA SERIJA, Anđeli

Serkan želi ponovno biti s Ejlul, a Ejlul je prisiljena birati između Džemre i Serkana. Kader sazna da djevojke imaju broj njezine majke. Uz Džemreinu pomoć dolazi do adrese i odluči je posjetiti. Ondje će je dočekati veliko iznenađenje. Na vidjelo izlazi nova tajna i Kader doznaje zašto ju je majka morala ostaviti.

Anđeli (Ejlul)

NOVA TV, 21.30, DRAMSKA SERIJA, Zlatni dvori

Da bi oraspoložila baku nakon kraha posla s rakijom, Martina joj obeća organizirati rođendanski ples. Helena od Joze i Holcera zatraži da joj naprave originalne rođendanske poklone. No, njima se taj zadatak pokaže preteškim, pa im ona zaprijeti da će svu pažnju posvetiti nekom trećem. Antun se ispriča Petru zbog svoje burne reakcije, ali nove brige remete Aninu sreću. Nakon što upozna očevog kolegu iz benda, Ana posumnja da kolege zloupotrebljavaju njegovu dobrotu, što se naposljetku pokaže istinitim: izbace ga iz benda na prvi znak da više nema novca, kojeg su do tada uspješno izvlačili od njega. Da stvari budu još gore, Anina pjesma, umjesto da postane hit, pada na top ljestvici za par mjesta. Žana se trudi oko uređenja restorana pred dolazak uvaženog gastro kritičara, ali pritom nailazi na jak otpor – i Mara i ljubomorna Kata sabotiraju njene ideje. Naposljetu odustane i, po Nerinom nalogu, ode do Galovića po inkriminirajuće informacije o Ani. No, kad shvati da Nikola ipak cijeni njen doprinos restoranu (a i da bi joj Domagoj mogao biti prijatelj), odluči da ipak neće raditi na Aninu štetu. Zvonko odlazi na kolodvor po gastro kritičara, no greškom pokupi Frančeska, Heleninog posebnog rođendanskog gosta. I dok Helena misli da ju je stari prijatelj iznevjerio, on u restoranu uživa u Katinoj gozbi.

Zlatni dvori

Povratak na Net.hr