PROMO

Preuzmite besplatnih 50 EUR i trgujte dionicama najvećih svjetskih kompanija

Tijekom ovog i sljedećeg tjedna nas očekuju objave izvještaja o zaradama gotovo svih najvećih svjetskih kompanija što će definitivno utjecati na cijene njihovih dionica i stvoriti odlične prilike sudionicima na svjetskoj burzi. Detaljan vodič kako se i Vi možete uključiti na svjetsku burzu i iskoristiti predstojeće objave da bi ostvarili potencijalnu zaradu, kao i kompletan kalendar svih objava za naredna dva tjedna, možete besplatno preuzeti ovdje.

Microsoft u četvrtak objavljuje izvještaj o poslovnim rezultatima

U četvrtak, 27. travnja, kompanija Microsoft treba objaviti financijski izvještaj za treći kvartal fiskalne 2017. godine. Samo nekoliko dana pred objavljivanje rezultata cijena dionice Microsoft-a se kreće blizu rekordno visoke vrijednosti koja je prethodno dostignuta u travnju. Bez sumnje, Microsoft je jedna od kompanija sa solidnim uspjehom na Wall Street-u koja je tokom 2016. godina ostvarila rast cijene dionice od 16%, a od početka ove godine cijena dionice je porasla 5%.

 

Kalendar svih objava i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovde.

„Cloud“ tržište

Uspjeh Microsoft-a pripisan je „cloud“ uslugama.  U prošlom kvartalu, Microsoft Azure je ostvario rast prihoda od čak 93%. Iako je Azure-u najveći konkurent Amazon Web Service, još se uvijek treba dosta uraditi kako bi se Amazon uklonio sa prijestolja. U stvari, krajem 2016. godine, AWS (Amazon Web Services) je kontrolirao 40% „cloud“ tržišta, dok su tri preostala najveća igrača – Microsoft, Google i IBM, ukupno obuhvatili 23% tržišta „cloud“ usluga.

 

Kalendar svih objava i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovde.

 

Microsoft-ovi poslovni rezultati za prethodni kvartal

Krajem siječnja 2017. godine, Microsoft je objavio poslovne rezultate za drugi kvartal koji su nadmašili očekivanja što je utjecalo da cijena dionice dostigne rekordno visoku vrijednost.  Izvještaj je pokazao da je „cloud“ poslovanje donijelo 6,86 milijardi dolara prihoda u drugom kvartalu fiskalne godine. Pored toga, kompanija je objavila zaradu od 83 centa po dionici i  prihod od 26,07 milijardi dolara. Analitičari su očekivali 79 centi zarade po dionici i poslovne prihode od 25,3 milijarde dolara.

 

Kalendar svih objava i vodič za trgovanje možete besplatno preuzeti ovde.

 

 

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

 

 

Povratak na Net.hr