fortrade

Prilika godine: Zaradite na predsjedničkim izborima u SAD-u

8. studenog 2016. godine održat će se izbori za predsjednika SAD koji američko ali i svjetsko financijsko tržište mogu izbaciti iz ravnoteže, što može otvoriti velike prilike za zaradu na dolaru i dionicama američkih kompanija.
Fortrade svim čitaocima Net-a, daje besplatnih 50€ za trgovanje dolarom i dionicama američkih kompanija na svjetskoj burzi, tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u.

Besplatnih 50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Na izborima će se suočiti kandidatkinja Demokratske stranke, Hillary Clinton i republikanski kandidat, Donald Trump. Ove izbore obilježila je neizvjesna odluka unutar demokrata da kandidiraju Clintonovu, svog odvažnog i dugogodišnjeg člana, kao i uspjeh Donalda Trumpa kod republikanaca, koji je kao politički novajlija (ali medijski kolosalna pojava) uspio potući daleko iskusnije kandidate unutar stranke republikanaca.

Utjecaj izbora u SAD na dolar


Kako izbori utječu na dolar?

Istina je da su oba kandidata vrlo poznata američkim biračima što je, na neki način, ostavilo prostora za razna politička podmetanja s ciljem snižavanja rejtinga protukandidata. U prvoj debati, koja je održana krajem rujna, Donald Trump je podsjetio javnost na izrečene neistine Clintonove, iako je bila pod zakletvom, o nedozvoljenom korištenju privatne e-mail adrese za državničke potrebe, dok je ona optužila financijskog mogula za utaju poreza. Ovo prepucavanje je utjecalo na vrijednost dolara, što je mnogim investitorima otvorilo prostor za zaradu.

“Iako se čvrsta uzročno-posljedična veza ne može sa sigurnošću ustanoviti, može se konstatirati da je dolar poslije ove debate izgubio oko 0,38% svoje vrijednosti”, navode iz Fortrade-a.

Besplatnih 50€ za trgovanje dolarom i američkim dionicama možete preuzeti ovdje.

Američko tržište dionica je raslo u četiri petine svih izbornih godina u posljednjih 50 godina


Kako izbori utječu na dionice?

Američko tržište dionica je raslo u četiri petine svih izbornih godina u posljednjih 50 godina.
Kad je povjerenje u sistem na visokom nivou, investitori prema redovnom toku stvari (radije) kupuju dionice. Poslije ove debate, kladioničari su procijenili da su šanse Clintonove da pobijedi, porasle sa 60% na 70%. Ukoliko šanse Trumpa da pobijedi budu rasle u narednim tjednima, to bi moglo da utječe na investitore da smanje svoje pozicije u dionicama američkih kompanija i na dolaru.
Kako god, pred izbore raste nervoza investitora pa se mogu očekivati veća pomjeranja tržišta nego inače.
“Također, valja napomenuti da su od početka 20. vijeka, dionice u osmoj godini predsjedničkog mandata, uglavnom bilježile gubitak vrijednosti, i to 1,2% u prosjeku”, navode iz Fortrade-a.

Besplatnih 50€ za trgovanje dolarom i američkim dionicama možete preuzeti ovdje.

 

 

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Povratak na Net.hr