Čak 115 vrhunskih umjetnika nastupilo na 20. jubilarnom Festivalu sv. Marka

Image
10.5.2018.
13:43
VOYO logo

Brojni posjetitelji uživali u muziciranju renomiranih glazbenika

Ovih proljetnih dana koji su bili kao stvoreni za uživanje, klasična glazba našla je put do svojih ljubitelja. Posjetitelji su imali priliku uživati u izvedbama vrhunskih glazbenika na Festivalu sv. Marka koji je služeno završio. Poznato je da ova svečana manifestacija njeguje međunarodne odnose i stvara prekrasnu tradiciju vrijednu ponosa. Već dugi niz godina, Festival sv. Marka nudi raznovrstan i bogat program u čijem stvaranju iz godine u godinu sudjeluju domaći i inozemni umjetnici i ansambli koji sa svojim izvedbama uvijek daju novu dimenziju i veličinu samom događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske glazbene obitelji poput obitelji Dešpalj-Draušnik-Begović i obitelj Anđelka Krpana, točnije njegovi sinovi Antun i Ivan, nastavili su tradiciju i ove godine svojim izvrsnim muziciranjem, uvijek vrijednim hvale. Svi izvođači pokazali su predanost i ljubav svojim izvedbama u kojima su uživali mnogobrojni posjetitelji.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Posebno treba istaknuti integralnu izvedbu partita i sonata J. S. Bacha u magistralnoj interpretaciji Oresta Shourgota, koncertnog majstora Zagrebačke filharmonije koji je zbog iznimne interpretacije ovogodišnji dobitnik nagrade Neven. Jedan od koncerata bio je tradicionalno posvećen osnivaču i prvom umjetničkom ravnatelju Festivala, Nevenu Valentu , a tim je koncertom obilježena i 30. obljetnica rada obnovljenog zbora Cantores Sancti Marci. Uz iznimno veliki posjet svim koncertima posebno treba istaknuti posljednji koncert zbog izvedbi koncerata J. S. Bacha za 1, 2, 3 i 4 klavira u izvedbi renomiranih pijanista, a to su: Đorđe Stanetti, Vlasta Gjura, Katarina Krpan, Filip Fak, Marijan Đuzel, Krešimir Starčević uz pratnju Zagrebačkih solista, a sve pod dirigentskim vodstvom maestra Tončija Bilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncertni i crkveni prostori zagrebačkoga Gornjeg i Donjeg grada nedvojbeno su bili mjesta gdje su se ispreplitale najuzvišenije melodije, te je želja da se publici približi glazba koja prije svega nadahnjuje, ispunjena. 20 godina čarolije muziciranja proslavljeno je na najljepši mogući način, kao slavlje klasične glazbe koja i danas dokazano, krijepi dušu i spaja ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo