POČELI DANI ODRŽIVOSTI U PROBNOJ KUĆI IKEA

Probaj od hrane učiniti novi obrok ili izraditi vlastitu liniju prirodne kozmetike

Od 28. studenog do 5. prosinca u Probnoj kuća IKEA, smještenoj u zagrebačkoj Ilici 42, održat će se niz aktivnosti na kojima će odrasli i djeca moći naučiti kako živjeti na održiviji način te pritom uštedjeti i doprinijeti zaštiti okoliša. Savjete o tome s građanima će podijeliti stručnjaci iz tvrtke IKEA, ali i vanjski stručnjaci različitih profila koji imaju zajednički cilj: živjeti zdravo i štedljivije i pritom voditi brigu o okolišu.

Kako bi istražila navike Zagrepčana vezane za održiviji život kod kuće, IKEA je tijekom studenog ove godine, s agencijom MediaNet provela terensko istraživanje na reprezentativnom uzorku od 350 punoljetnih stanovnika Zagreba. Istraživanje je pokazalo kako čak 85% ispitanika otpatke hrane baca u smeće, dok tek jedan od 10 Zagrepčana kompostira biootpad.

Potaknuta rezultatima ovog istraživanja, a u želji da pomogne građanima da žive održivije kod kuće, IKEA u svojoj Probnoj kući u centru Zagreba tijekom prosinca održava niz radionica u sklopu Dana održivosti na koje se moguće prijaviti putem web stranice vizijadoma.hr/probna_kuca/. Tako će, primjerice, na radionici Probaj od ostataka hrane učiniti novi obrok IKEA FOOD stručnjak sudionicima otkriti trikove i recepte koji će im pomoći da što bolje iskoriste ostatke hrane te jučerašnje ostatke pretvore u današnju poslasticu.

Uz to, na radionici Probaj izraditi prirodnu kozmetiku u vlastitoj kuhinji, uz podršku stručnjakinje iz udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), sudionici će naučiti izraditi finu pastu za zube, multifunkcionalni melem i mirisne štapiće za stan te tako smanjiti količinu kemikalija koje bacamo u odvode.

IKEA je i za najmlađe pripremila predstave i radionice na kojima mogu naučiti više o održivijem načinu života. Veliki interes izazvala je radionici Šivanja čizmica za Svetog Nikolu s tetama iz Udruge Kamensko i Tvornicom lutaka, koja će se održati dan uoči blagdana Svetog Nikole, a prijave za nju već su skoro pune. Požurite li s prijavom na web stranici Probne kuće IKEA, vaše će se dijete dobro zabaviti, a vi ćete podržati razvoj socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

Raznoliki program za djecu i odrasle u Probnoj kući IKEA nije rezerviran samo za Dane održivosti, već se nastavlja tijekom cijeloga prosinca. Iskoristite jedinstvenu priliku i prijavite se za radionice. Probna kuća IKEA, tu je još samo kratko…

Povratak na Net.hr