Promo

Odaberi svoju karijeru! e-Usmjeri se!

Zanima li te nastavak obrazovanja, pronalazak posla ili možda želiš nove izazove i promjenu u karijeri – e-Usmjeravanje je pravo mjesto za tebe. Hrvatski zavod za zapošljavanje razvio je novi interaktivni web portal koji na jednom mjestu nudi odgovore na sva tvoja pitanja.

Kako bi pronašao pravi posao za sebe, važno je napraviti dobar spoj onoga u čemu si dobar i onoga što voliš. Ako još nisi otkrio što te zanima i ne znaš kako izgleda tvoja poslovna budućnost, ispuni on-line upitnike i otkrij koja su zanimanja za tebe. Ako već znaš što želiš raditi, ali ne znaš kako određeni posao izgleda u praksi te koja znanja i vještine iziskuje, potraži odgovore na svoja pitanja među detaljnim opisima više od 250 različitih zanimanja.

Kako se putem ne bi izgubio, Kompas karijere pomaže ti i usmjerava te do informacija, uputa i alata koji su najkorisniji za tebe, dok ti Plan karijere pomaže u razumijevanju vlastitih želja i mogućnosti te ti olakšava postizanje zadanih ciljeva kroz jasno definirane korake. Izrada plana karijere koristan je proces koji ti može pomoći pri odabiru jasnog smjera u karijeri koju želiš. Plan možeš napraviti sam ili uz pomoć savjetnika ili druge stručne osobe.

Ako želiš biti ukorak sa zahtjevima poslodavaca i odgovoriti na izazove tržišta rada, uključi se u programe profesionalnog razvoja! Nova znanja i učenje tijekom cijelog života pomažu ti u svijetu stalnih promjena i olakšavaju zapošljavanje. Na portalu se nalaze informacije o stipendijama, mogućnostima studiranja u zemljama Europske unije, studentskim razmjenama ili nastavku studija u inozemstvu. Ako nisi zadovoljan s razinom svojih vještina i znanja i spreman si na dodatno usavršavanje i učenje – potraži podatke o programima prekvalifikacija i osposobljavanja koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje s partnerskim organizacijama.

Portal nudi brojne druge pogodnosti kao što su: savjeti o učinkovitom traženju posla, sastavljanje životopisa te pravilno pisanje molbi za posao. Isto tako možeš vidjeti koja su najtraženija zanimanjima u Hrvatskoj te popis slobodnih radnih mjesta. Ako se odlučiš uploviti u poduzetničke vode, na e-Usmjeravanju možeš pronaći podatke o tome kako pokrenuti vlastiti posao, gdje potražiti pomoć i dobiti informacije o različitim financijskim mjerama i poticajima koji se nude.

Portal e-Usmjeravanje je, svakako, nezaobilazno mjesto u procesu stvaranja tvoje nove karijere.

Napravi pravi korak i e-Usmjeri se!     KLIKNI OVDJE

Povratak na Net.hr