PROMO

Dan Europe u znaku Europskog biciklističkog izazova – Vozi za Zagreb

Od 1. do 31. svibnja skinite biciklističku aplikaciju Cycling365 i vozite za Zagreb u Europskom biciklističkom izazovu skupljajući kilometre za pobjedu! Sloganom Vozi za Zagreb cilj je pozvati što veći broj građana Zagreba da se uključe u projekt, što mogu učiniti preuzimanjem aplikacije Cycling365. Aktivacijom aplikacije i vožnjom na biciklu građani će pomoći da se Zagreb pozicionira visoko na ljestvici europskih gradova koji promoviraju bicikliranje kao najzdraviji i najčišći oblik prijevoza. Aplikacija Cycling365 može se preuzeti na web stranici http://www.cyclingchallenge.eu besplatno za sve smartphone plaforme.

Proslava Dana Europe 7. svibnja na Europskom trgu u Zagrebu u znaku bicikliranja

Pod pokroviteljstvom Kraljevine Nizozemske i okriljem projekta Cycling Festival Europe, koji promiče iste ciljeve kao i Europski biciklistički izazov 2016., održat će se i biciklijada Orange Bike Ride na zagrebačkom Europskom trgu.

Proslava Dana Europe bit će također u znaku Europskog biciklističkog izazova, ali i europske gastronomije jer će svi posjetitelji na EU PIKNIK-u moći kušati kulinarske delicije u ‘režiji’ 21 veleposlanstva EU zemalja. Cjelodnevna proslava, u čijem će dnevnom programu nastupiti dječji zborovi, igrači Polo Bikea i drugi izvođači, ‘kulminirat’ će večernjim koncertom Soul Fingersa i gosta Marka Tolje.

PROGRAM DAN EUROPE – 7.5.2016., Europski trg, Zagreb (10:00 – 23:00)

10:00 – dječji zbor Zvjezdice

10:00 – 13:00 – EU PIKNIK

12:00 – ORANGE BIKE RIDE – početak vožnje

13:10 – promocija prigodne poštanske marke iz serije Europa – Misli zeleno

13:20 – promocija službenih bicikala grada Zagreba (Pošta, Čistoća, Policija)

13:45 – 14:15 – dječji zbor Pahuljice

14:15 – 15:00 – dječji zbor Zagrebački anđeli

15:00 – BIKE POLO – poligon za igranje pola na biciklu

18:00 – 19:30 – MEET ME IN ORANGE – zabavan i edukativan panel na temu biciklizma

19:30 – 20:30 – nastup Kutinski glazbeni sindikat

21:00 – 23:00 – koncert SOUL FINGERS + gost Marko Tolja

 

AKTIVACIJE (10:00 – 15:00)

 • SIC-BIC – popravak bicikala
 • ORLANDO FITNESS – Fitness Cycling
 • LOLLIPOP dječja igraonica –  dječja igraonica crtanja bicikala
 • PHOTO BOUTIQUE
 • SENTIMENTAL BIKES – izlaganje retro bicikala
 • REGISTAR PROTECT– označavanje bicikala
 • ŠKOLA BICIKLIZMA ZAGREB by Matija Kvasina
 • NEXTBIKE – izlaganje bicikala Cycling365 i Orange Bike Ride za besplatno iznajmljivanje
 • AMSTEL – izlagački prostor
 • Izlagački prostori: 21 veleposlanstvo; Hrvatska pošta, Čistoća – Zagrebački holding d.o.o., MUP – Policija
 • JANA – „Just love“
 • BIKE.COFFE

Europski biciklistički izazov pokrenuo je grad Bologna kao projekt natjecanja europskih gradova u poticanju građana na što češće korištenje bicikala u vožnji gradom. Zagreb je u projektu prvi put sudjelovao 2015. g. i osvojio 15. mjesto. Ukupno 355 Zagrepčana je biciklima odvozilo 31.315 kilometara te uštedjelo 6326 kg CO2. Upravo je smanjenje koncentracije CO2  u gradovima jedan od ključnih ciljeva projekta pa je time postignut hvalevrijedan rezultat.

Ove godine se Gradu Zagrebu u organizaciji projekta Europski biciklistički izazov 2016. pridružila izdavačka kuća Adria Media Zagreb te veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, države koja je svjetski biciklistički lider. „Vožnja biciklom znači boljitak i za zdravlje naših građana, ali i rezultira čišćim gradom, kakvom težimo svi koji ga volimo– istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom nedavnog predstavljanja ovog projekta.

Uključenje Zagreba u Europski biciklistički izazov 2016. podržale su i brojne poznate osobe kojima je bicikl omiljeno prijevozno sredstvo u gradu. Glazbenik Toni Cetinsky, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal, dizajnerica Matija Vuica, glumci Kristina Krepela, Boris i Mario Mirković, Kristijan Ugrina, Sreten Mokrović i Damir Markovina, redatelj Krešo Dolenčić te radijski i TV voditelj Ivan Vukušić podržali su akciju fotografiranjem uz hashtag oznaku #vozimzazagreb koja će se koristiti u promociji ovog projekta.

Organizatori pozivaju građanke i građane Zagreba da se uključe u Europski biciklistički izazov 2016., preuzmu aplikaciju Cycling365 i VOZE za ZAGREB! A najsretniji od njih će po završetku projekta osvojiti bicikl.

Povratak na Net.hr