Lignje – punjene, kuhane ili sočne sa žara

Pripremaju ih na razne načine: peku, prže, kuhaju, pune. Jedu ih diljem svijeta kao glavno jelo, ali dodaju i kao prilog ribama. Predlažemo tri jednostavna načina pripreme.

13.8.2010.
11:33
VOYO logo

Lignje punjene sirom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

800 g lignji 200 g masnog, polutvrdog sira od ovčjeg mlijeka 2 češnja češnjaka 1 žlica peršina 50 ml maslinovog ulja 50 ml bijelog vina 2 žlice krušnih mrvica sol

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite lignje, a krakove sitno narežite i stavite u posudu srednje veličine.

Naribajte sir i dodajte ga u posudu s krakovima. Dodajte krušne mrvice, peršin i usitnjeni češnjak. Sve dobro promiješajte i dobivenom smjesom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte maslinovo ulje na tavi, pažljivo dodajte lignje i pecite ih šest do sedam minuta sa svake strane. Posolite, dolijte vino i kratko prokuhajte.

Hladne, slane lignje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lignje očistite, dobro operite i skuhajte u hladnoj, slanoj vodi. Čim voda proključa procijedite. Popaprite, obilno zalijte maslinovim uljem i pustite neka se ohlade.

Ohlađene prelijte limunovim sokom ili domaćom kvasinom. Posložite ih na list zelene salate, uz zelene masline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sočne lignje sa žara

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0,5 kg lignji 0,5 kg blitve 3 do 4 mlada krumpira 4 češnja češnjaka maslinovo ulje, sol, papar svježi peršin limun

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir očistite i izrežite na kockice, pa ga skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi. Krumpir kuhajte 20 minuta, a pet minuta prije nego je gotov dodajte očišćenu blitvu.

Usitnite češnjak, peršin i umiješajte u ulje, te popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lignje očistite, operite, prelijte limunovim sokom, pa 'bacite' na roštilj te ih dobro ispecite, ali pazite da žar ne bude jak.

Posložite ih na tanjur i poslužite uz umak od ulja, peršina i češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhanu blitvu i krumpir prelijte uljem, peršinom i češnjakom, te ugrubo zgnječite vilicom.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo