Ovo je još jedna tužna hrvatska ‘sportska’ priča

Nakon što su posljednjih dana u javnost često izlazile šture informacije o situaciji na Sportskoj televiziji, o pravoj istini i teškoj situaciji u kojoj se trenutno nalaze odučili su progovoriti i sami zaposlenici SPTV-a. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Sportska televizija (SPTV) već je danima predmet medijskih špekulacija u kojima se kao govornici najčešće pojavljuju predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te direktor SPTV-a Petar Čavlović i glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec.

Suočeni s višemjesečnom neisplatom plaća, dezinformiranjem od strane Uprave SPTV-a, ukidanjem emisija koje proizvode zaposlenici SPTV-a i angažiranjem vanjskih produkcija koje nemaju nikakve veze sa SPTV-om, mi zaposlenici SPTV-a želimo ukazati na sljedeće:

Novinari, snimatelji, montažeri, realizatori i ostali zaposlenici koji proizvode program nemaju informacije od strane Uprave o financijskom poslovanju SPTV-a. Na povremene upite o tome, ili nam se ne želi odgovoriti, ili nam se serviraju nepotpuni podaci.

Novinari, snimatelji, montažeri, realizatori i ostali zaposlenici koji proizvode program nisu odgovorni za programsku politiku niti su suglasni s nedavnim ukidanjem gotovo svih autorskih emisija SPTV-a.

Novinari, snimatelji, montažeri, realizatori i ostali zaposlenici koji proizvode program nisu se slagali ni s otpuštanjem zaposlenika u ožujku ove godine jer smo smatrali da bi, s obzirom na to da je nakon dvije godine poslovanja projekt SPTV-a došao u financijske i programske probleme, posljedice, prije svih, trebala snositi Uprava SPTV-a i vlasnik, Hrvatski olimpijski odbor, koji je, međutim, dozvolio istoj Upravi da nastavi poslovati na dokazano neučinkovit i štetan način.

Zbog svega navedenog, novinari, snimatelji, montažeri, realizatori i ostali zaposlenici koji proizvode program ograđuju se od navoda koje u medijima prezentiraju vlasnik i Uprava te traže trenutačnu ostavku cijele Uprave, kao glavni preduvjet za spas projekta Sportske televizije.

Povratak na Net.hr