Jugoslavija u malom: Srpski klubovi ušli u Jadransku ligu

U regionalnoj vaterpolskoj Jadranskoj ligi od sljedeće će se sezone uz hrvatske, crnogorske i slovenske klubove natjecati i srpski, pa će liga brojiti 16 momčadi, objavio je Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

“Hrvatski vaterpolski savez zajedno sa crnogorskim, slovenskim i srpskim savezom definitivno je dogovorio uspostavu nove regionalne vaterpolske lige. Ligu će sačinjavati ukupno šesnaest klubova, uz napomenu kako će u njoj nastupati svih osam hrvatskih prvoligaških klubova. Predviđeno je da liga krene početkom listopada. Prvi dio natjecanja će se odigrati na način da će se uspostaviti dvije skupine od po osam klubova, temeljem prošlogodišnjeg plasmana. Sve ostale pojedinosti vezane uz sustav natjecanja će se definirati na sjednici Upravnog odbora Regionalne lige”, objavio je HVS.

Hrvatski predstavnici u Jadranskoj ligi bit će Primorje EB, Jug CO, Mladost, Mornar BS, Jadran (ST), POŠK, Medveščak i Opatija, Srbiju je predstavljati Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Radnički iz Kragujevca, Crnu Goru Jadran (HN), Budva i Primorac iz Kotora, a Sloveniju Branik iz Maribora.

Povratak na Net.hr