Prijatelj otkrio detalje Pistoriusovog incidenta prije ubojstva

Na suđenju Oscaru Pistoriusu pojavio se svjedok koji je prepričao njegov incident u restoranu u Johannesburgu nedugo prije ubojstva te objasnio kako je paraolimpijac tražio od prijatelja da preuzme krivicu.

Treći dan suđenja Oscaru Pistoriusu zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp su odvjetnici paraolimpijca pokušali ‘srušiti’ tvrdnje susjeda da su čuli svađu, zapomaganje i pucnjeve.

Odvjetnici obrane pokušavaju dokazati da su urlici zapravo bili Pistoriusovi i da je zapomagao nakon što je shvatio da je ubio Reevu. Također, tvrde da su zvukovi koje su svjedoci opisali kao pucnjeve zapravo bili udarci palice za kriket kojom je Pistorius u panici razbio vrata kupaonice pokušavajući ući u nju kada je shvatio što je napravio.

Pistoriusov odvjetnik Barry Roux tvrdi da će to dokazati i snimke telefonskih poziva.

“Mogli ste samo to čuti u to vrijeme jer je baš tada Pistorius razbijao vrata palicom”, rekao je odvjetnik svjedoku, koji se tada obratio sutkinji:

“Gospođo, uvjeren sam da su svukovi koje sam čuo bili pucnjevi.”

Na suđenju je bio i svjedok tužiteljstva, boksač Kevin Lerena, koji je s Pistoriusom i još dvojicom prijatelja bio u restoranu kada je napravio incident i slučajno opalio iz pištolja nekoliko tjedana prije Reevinog ubojstva.

Pistoriusov prijatelj Darren Fresco mu je tada ispod stola dodao pištolj i upozorio ga da je metak u cijevi. Metak je pogodio pod pritom okrznuvši Lerenin palac.

“Nastala je potpuna tišina. Pistorius se počeo ispričavati i ispitivati jesu li svi u redu. Prije nego što je menadžer restorana došao do stola Pistorius je od Fresca tražio da preuzme krivicu i da kaže da je on pucao jer ne želi da se podižu tenzije oko njega”, rekao je svjedok i zaključio svjedočenje kojim tužiteljstvo pokušava dokazati da je Pistorius nemoralan čovjek.

Povratak na Net.hr