Sandra se javila iz bolnice: 'Letjet će disk opet preko 70 metara!'

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković poručila je da se liječnički tretmani kroz koje prolazi u klinici u Irskoj odvijaju prema planu.

Olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska pokušava zaliječiti staru ozljedu leđa koja se ponovno javila uoči prošlotjednog mitinga Dijamantne lige u Glasgowu. Unatoč bolovima, Perković je u Škotskoj osvojila drugo mjesto i stigla nadomak ukupne pobjede u Dijamantnoj ligi i treću godinu zaredom. Odmah nakon toga se odlučila posvetiti ozljedi, odnosno pokušaju da je sanira.

“Odradila sam 75 posto terapije koja mi je propisana. Na dobrom smo putu, testovi su pokazali da sam fizički jako spremna, samo postoje neke sitnice koje treba ispraviti i koje su dovele do vraćanja stare ozljede. Međutim, nema toga što Anthony Geoghegan Star i ekipa koja radi u njegovoj klinici ne mogu napraviti. Jako sam zadovoljna tretmanima, osjećam se puno bolje nego kada sam došla ovdje, što je najvažnije. Vjerujem da ću za četiri tjedna, kada me očekuje Europsko prvenstvo u Zürichu, biti opet spremna”, istaknula je Perković.

“U utorak me očekuje zadnji dan terapija. Napravit ću kratku provjeru svog tijela i ozljede, te vidjeti kako su terapije utjecale na nju. Dobit ću neke posebne sprave i vježbe koje ću morati provoditi za sprečavanje povratka ozljede. Veselim se svemu tome i jedva čekam trening jer ono što mi se dogodilo u petak jako me iscrpilo, i fizički i psihički. Snage imam, volje imam, još samo da se poslože kockice i disk ce opet letjeti preko 70 metar, nadamo se i u Zürichu”, zaključila je Zagrepčanka.

Povratak na Net.hr