Objavljen najveći ‘transfer’ u povijesti sporta!

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Magic Johnson dio je grupacije koja je postigla dogovor o otkupu vlasništva slavne bejzbolske momčadi Los Angeles Dodgersa od dosadašnjeg vlasnika Franka McCourta za iznos od nevjerojatnih dvije milijarde dolara…

Rekordan je to iznos za otkup nekog sportskog kluba, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i globalno. Stephen Ross platio je 1.1 milijardu dolara 2009. godine za otkup NFL momčadi Miami Dolphinsa, a Malcolm Glazer i njegova obitelj preuzeli su vlasništvo nad engleskim nogometnim prvakom Manchester Unitedom 2005. godine u poslu koji je tada vrijedio 1.47 milijardi dolara.

Zeleno svjetlo za kupnju LA Dodgersa dali su iz MLB lige (Major League baseball), a proces otkupa momčadi trebao bi biti dovršen do kraja travnja. Prema aktualnim planovima, Mark Walters, izvršni direktor tvrtke Guggenheim Partners, bit će novi većinski vlasnik Dodgersa, a očekuje se da cijeli dogovor potvrdi i Federalni sud.

“Oduševljen sam što sam postao dio bogate povijesti Dodgersa i moja je namjera nastaviti graditi na fantastičnim temeljima koje je postavio Frank McCourt”, poručio je između ostalog 52-godišnji Magic Johnson, peterostruki NBA prvak s LA Lakersima, putem priopćenja.

Johnson se od aktivnog bavljenja košarkom oprostio 1991. godine nakon dijagnosticiranog HIV-a, a nakratko se vratio iz mirovine sezone 1995/96 radi kratke trenerske role u Lakersima. Otkako je trajno napustio košarku, postao je uspješan poslovni čovjek, ulaganjem u kazališta, produkcijske tvrtke i restorane.

Povratak na Net.hr