U Medveščak stiglo novo veliko pojačanje

Kanadski hokejaš, 29-godišnji Anthony Stewart, koji je u karijeri odigrao 262 utakmica u NHL-u, 260 u AHL-u i 19 u KHL-u, borit će se za mjesto u Medveščakovoj momčadi za sljedeću sezonu.

Stewart je rođen 5. siječnja 1985. godine u LaSalleu (Quebec, Kanada). Visok je 190 cm i igra na poziciji desnog krila.

“Anthony ima neke jako dobre vještine za visokog igrača, a i dobro kliže s obzirom na visinu. Drago mu je što će imati priliku dokazati da još uvijek ima ono nešto što je potrebno da bi neki igrač igrao u jednoj od top liga na svijetu”, rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox dodavši:

“Anthony će se Medveščaku pridružiti tijekom trening kampa u češkom Plzenu, za početak u statusu igrača na probnom roku.”

Stewart je na NHL draftu 2003. godine bio je 25. izbor, a izabrali su ga Florida Panthers. Profesionalnu karijeru započeo je 2004. u Panthersovoj AHL filijali San Antonio Rampage. Premijeru s Floridom u NHL-u imao je već iduće sezone odigravši 10 utakmica i ostvarivši tri boda (dva pogotka, jedna asistencija).

Stewartu ovo neće biti ni prvi europski, ni prvi KHL angažman. Naime, protekle sezone odigrao je 19 utakmica za Avtomobilist iz Jekaterinburga, no sezonu je završio u redovima švicarskih prvoligaša Gotterona i Rapperswila.

Povratak na Net.hr