Hrvatska u premijernoj utakmici sezone razbila Tursku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivom je pobjedom otvorila novu reprezentativnu sezonu u Svjetskoj ligi. Odlična igra naših vaterpolista rezultirala je pobjedom 13:3 (3 :0, 3 :0, 4 :1, 3 :2).

Najbolji strijelac za Hrvatsku bio je povratnik u reprezentaciju Miho Bošković sa 4 gola, po dva su postigli Damir Burić i Nikša Dobud, dok su po jedan gol postigli Luka Lončar, Luka Bukić, Andro Bušlje, Sandro Sukno i Marko Macan.

“Očekivano laka utakmica. Razlika u kvaliteti je velika. Zaslužena pobjeda, mogla je još biti uvjerljivija, no sve u svemu jako sam zadovoljan!”, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Pune tribine bazena Mladosti naslućuju atraktivnu reprezentativnu sezonu u kojoj možemo osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Uz Svjetsku ligu, očekuje nas i Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanu.

“Pobijedili smo sa deset razlike, možda i više nego smo očekivali. Zadovoljstvo mi je i čast da sam mogao ponovno igrati za reprezentaciju. Iznimno smo zadovoljni, a posebno hvala i navijačima koji su ispunili tribine bazena Mladosti. Pozivam sve da nas bodre i na slijedećoj utakmici u Rijeci!”, izjavio je najbolji strijelac utakmice Miho Bošković.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, hrvatski vaterpolisti s posebnim su emocijama igrali protiv Turske.

Nova sezona Svjetske lige Hrvatskoj u grupi C, uz Tursku, donosi i utakmice protiv Crne Gore, Francuske i Italije. Podsjetimo, samo jedna momčad iz svake grupe prolazi u daljnji krug natjecanja, no obzirom da Italija, kao domaćin Superfinala ulazi izravno, C grupa će imati dva predstavnika u završnici.

Za Hrvatsku su protiv Turske igrali: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, vanjski igrači: Miho Bošković, Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Ivan Domagoj Zović, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

Iduća utakmica reprezentacije, u kojoj Hrvatska dočekuje Crnu Goru, igra se u Rijeci, 29. prosinca 2014., s početkom u 16.45 .

Povratak na Net.hr