HRVATSKA SRAMOTA Sandru Perkovic ostavili bez kune, a 'zivi u automobilu!'

U Hrvatskoj je i to moguce. Najbolja hrvatska i jedna od najboljih svjetskih atleticarki, Sadra Perkovic, nema novaca niti za ono najosnovnije – sportske pripreme. Dan nakon mitinga u Splitu i jos jednog vrhunskog rezultata, ogorcena bacacica diska odrzala je ‘jednu od onih’ presica i svima sasula istinu u lice.

Sandra je na Zimskom bacackom prvenstvu Hrvatske u Splitu demonstrirala vrhunsku formu hicem od 70,08 metara i najavila jos jednu sjajnu godinu, ali kad su financije u pitanju, tu je samo jos jedna prosjecna Hrvatica.

Naime, europska, svjetska i olimpijska prvakinja sazvala je presicu s jednim jedinim povodom – kako bi se pozalila na tretman Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog atletskog saveza koji joj vec godinu dana, kaze, nisu platili pripreme.

“Nije nam placen cak ni fizioterapeut, sve moramo rjesavati osobno uz pomoc sponzora i donacija. Prije izbora u HAS-u obecavali su nam sredstva, ali od tada do danas nam nista nije osigurano. Stalno govore da je u procesu, da ce biti rijeseno, ali ja to ne mogu cekati”, porucila je ogorcena Sandra i objasnila na sto sve mora misliti.

“Iduce godine branim prvo hrvatsko zensko zlato na OI, najbolja sam bacacica diska u zadnjih 25 godina, a nemam podrsku kod kuce. Sve moje konkurentice imaju idealne uvjete u kampovima, a ovdje ocito nitko ne vidi koliku muku i trud ulazemo da bih unatoc svim teskocama ostala najbolja. Ne zelim ici trenirati u drugu zemlju, zelim ostati ovdje, ali ljudi moraju znati da zivim od svojeg tijela: kada sam zdrava, onda sam najbolja”.

Njezin trener i zivotni partner Edis Elkasevic otkrio je novinarima kako on i Sandra ‘vec godinu dana zive u koferu i u automobilu’.

“Sve sto zelimo je pravovremeno dobiti ono sto nam je obecano. Nemamo vremena ici kucati od vrata do vrata, dovoljno je samo da svi odrade svoj posao. Sest mjeseci gledamo kako se prebacuje loptica i krse obecanja. Isli smo od Irske do Slovenije, samo da bi Sandra bila najbolja. I bit ce jos bolja, ali samo ako joj se pomogne”, porucio je Elkasevic, a prenosi Jutarnji list.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr