Pao je rekord: On je vlasnik najbogatijeg ugovora u povijesti sporta!

Američki profesionalni igrač baseballa Giancarlo Stanton (25) potpisao je najbogatiji ugovor u povijesti sporta produživši ugovor sa svojim dosadašnjim klubom Miami Marlinsima na 13 godina za vrtoglavih 325 milijuna dolara.

“Ovo je poseban dan. Sretan sam što je Giancarlo odlučio posvetiti svoju karijeru nama. Osim što je odličan igrač, on je i sjajna osoba. Također, oduševljen sam i zbog čitavog našeg sporta”, rekao je vlasnik Marlinsa Jeffrey Loria. Prema ovom ugovoru Stanton ne može biti razmijenjen u sljedećih šest godina.

Stanton je ove godine predvodio Nacionalnu ligu sa 37 “home runova”, ali Marlinsi su sezonu završili s omjerom pobjeda i poraza 77-85, te su ostali bez nastupa u doigravanju. Štoviše, u svih pet dosadašnjih sezona koliko Stanton igra u Marlinsima, klub niti jednom nije uspio završiti sezonu s pozitivnim omjerom.

Dosada je najbogatiji ugovor u američkom profesionalnom sportu bio onaj Miguela Cabrere koji je u ožujku potpisao 10-godišnji ugovor s Detroit Tigersima vrijedan 292 milijuna dolara.

Povratak na Net.hr