VIDEO: Iznenadili svijet i ‘posramili’ jake Amerikance!

Francuska plivačka štafeta na 4×100 metara slobodno iznenadila je cijeli svijet. Naime, oni su u nedjelju navečer uzeli zlato ispred favoriziranih Amerikanaca koje su predvodili Michael Phelps i Ryan Lochte.

Francuzi su u sastavu Amaury Leveaux, Fabien Gilot, Clement Lefert i Yannick Agnel “ukrali” zlatnu medalju Sjedinjenim Američkim Državama koji su pomalo iznenađujuće uključili svoja dva najbolja plivača u štafetu – Phelpsa i Lochtea. Naime, obojicu je plivački savez SAD-a uvrstio u štafetu na dan utrke, iako nisu plivali na američkim trialsima.

Sve je izgledalo dobro za Amerikance do posljednje izmjene, točnije posljednjeg okreta. U bazenu je bio Lochte i pobjeda je praktički već bila u “džepu”. Međutim, Francuz Agnel nije se složio s time, te je u nevjerojatnoj završnici nadoknadio zaostatak koji je imao za Lochteom i donio Francuzima zlato.

Francuska je osam duljina bazena otplivala u vremenu 3:09.93, a SAD je u konačnici zaostao 45 stotinki. Recimo i da je bronca pripala Rusima koji su iznenadili Australce u borbi za to treće mjesto. S vremenom 3:11.41 Rusija je za 22 stotinke nadmašila Australce.

Spomenimo i da je pola sata ranije zlato za Francusku, u disciplini 400 metara slobodno, osvojila Camille Muffat koja je olimpijskim rekordom, 4:01.45 bila brža od Amerikanke Allison Schmitt, te koja je u konačnici zaostala 32 stotinke. Bronca je “ostala” u Britaniji, naime osvojila ju je Rebecca Adlington koja je za pobjednicom zaostala 1.56 i tako donijela svojoj zemlji drugu medalju na Igrama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr