VIDEO: Osmogodišnja djevojčica zapanjila Ameriku

Kad kažemo ‘čudo oo djeteta’ mislimo na iznimno talentiranu djecu koja svojim predispozicijama odskaču od svojih vršnjaka, no često je to ipak samo fraza. U ovom slučaju ona to nije, ovo je zaista čudo koje se rađa jednom u sto godina. Jesmo li u pravu, prosudite sami!

Riječ je o osmogodišnjoj djevojčici imena Sam Gordon, koja je naprosto zaljubljena u američki nogomet. No curica nije samo pasivni promatrač na tribini, ona je izuzetno vješta mlada igračica kojoj dječaci njene dobi nikako ne mogu parirati, iako su često i dvostruko teži od nje.

Poznato je kako je američki nogomet izuzetno opasan sport u kojem sve pršti od grubosti i udaraca. Sićušna Sam ima samo 28 kilograma, nevjerojatno je spretna i brza poput gazele, zbog čega je i dobila nadimak ‘Sweet Feet’. Naprosto je neuhvatljiva za sve dječake svog uzrasta.

Sa svojih osam godina ona je rekorderka među djecom svoje dobi sa čak 35 touchdowna i 1911 osvojenih jardi. Teško su se time mogle pohvaliti i najveće zvijezde ovog sporta kada su imale njene godine. O čemu je zapravo riječ, pogledajte video i uvjerite se sami.

Povratak na Net.hr