Čilić i Ivanišević spremni za Meksiko: 'Tako je gdje god ima Hrvata!'

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić progovorio je ususret Wimbledonu o svojim očekivanjima od turnira, kao i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja nastupa na SP-u u Brazilu.

Protivnik Čiliću u 1. kolu Wimbledona bit će Francuz Paul-Henri Mathieu, 88. tenisač svijeta kojeg je savladao u 4 od sedam dosadašnjih mečeva.

“Susrećem se osmi put protiv Paula-Henriea Mathieua. Igrali smo jednom u prošlosti ovdje u Wimbledonu gdje sam uspio pobijediti. Mathieu je igrač koji je vrlo neugodan i možda njegov renking ne pokazuje koliko vrijedi. U posljednjih nekoliko godina se mučio s ozljedama i recimo to tako, povratnik je na Tour. Moram biti vrlo pažljv, ipak je ovo Wimbledon i veliki su ulozi. Želim biti maksimalno spreman i ne dopuštati padove u koncentraciji. Ovaj tjedan priprema sam iskoristio jako dobro, trenirao s dobrim igračima (Hewitt, Južnij, Đoković) i mislim da sam potpuno spreman tako da se nadam da će sve funkcionirati jako dobro od prvog poena”.

O hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji…

“Pratili smo ovdje u Londonu gotovo sve utakmice Svjetskog prvenstva. Naravno, pratili smo Hrvatsku najviše, a ova posljednja utakmica bila je zbilja odlična. Iščekujemo utakmicu protiv Meksika i bit će uzavrela atmosfera ovdje kod nas, a vjerujem i po cijelom svijetu gdje god su Hrvati. Nadam se da naši mogu ostvariti pobjedu i ići dalje, što bi definitivno bio velik uspjeh, a i bilo bi za sve nas puno zanimljivije gledati, tako da nastavimo navijati za našu reprezentaciju”.

O posebnosti Wimbledona kao turnira…

“Poseban je osjećaj biti ovdje u Wimbledonu. Posebno je jer je Goran (Ivanišević) ovdje sa mnom. Stvarno mi puno znači što će on biti u mom boxu i što će mi pomagati tijekom Wimbledona i tijekom ove travnate sezone, naravno i kroz cijelu sezonu. Stvarno mislim da ne može nitko biti bolji od njega u toj poziciji nadam se da ću ja igrati jako dobro i da će se stvari poklopiti i da ću moći ostvariti odličan rezultat. Goran mi je u pripremnom tjednu donio jako puno u pripremi i treningu, tako da vjerujem da će stvari funkcionirati i u mečevima”.

Povratak na Net.hr