To se ne pamti! Veliki kiks Blanke Vlašić!

Hrvatska visašica Blanka Vlašić nije se proslavila na mitingu Dijamantne lige u Oslu. Uspjela je preskočiti tek 185 centimetara, što joj je na kraju donijelo peto mjesto na natjecanju…

Kad je letvica bila na 180 centimetara, Vlašić nije ni izlazila na zaletište. Potom je 185 centimetara preskočila iz prve, ali je zato na 190 tri puta rušila letvicu i podijelila peto mjesto sa Španjolkom Ruth Beitijom.

Oslo je za Blanku bio treći nastup po povratku atletici, a i u New Yorku i u Rimu bila je daleko bolja nego na sjeveru Europe. U New Yorku je preskočila 194 cm, a u Rimu 195 cm.

Inače, natjecanje su i nakon za Blanku kobnih 190 centimetara nastavile Ana Čičerova, Svetlana Školina, Emma Green Tregaro i Tonje Angelsen.

“Osjećala sam se super na zagrijavanju, ova podloga mi paše, no kad sam krenula skakati – blokada. Nije ozljeda u pitanju niti išta fizički, tako da se radi o mentalnoj blokadi. No, znam točno što se dogodilo, bilo je to zbog svega što sam ove mjesece prolazila. Na zagrijavanju sam mislila da ću super skakati, no onda su mi u misli stigli svi ti mjeseci iščekivanja povratka. Trener Marinović rekao mi je da se naljutim, da napadnem letvicu jer to inače prolazi kod mene, no nisam uspjela to napraviti. Isuse, 185!”, šokirano je rekla Blanka.

Povratak na Net.hr